L'impacte del disseny de l'entorn construït en les relacions socials dins de les comunitats de barri | The impact of the design of the built environment on social relations in neighbourhood communities

HORIZON-NEB-2025-PARTICIPATION-01-01
Data d'obertura
Data límit
Programa
Tipus de convocatòria
Convocatòries de projectes
Pressupost

8.000.000,00 euros 

S'espera aprovar 4 projectes de 2.000.000,00 euros

Objectius de la convocatòria i activitats finançables

Un dels valors fonamentals de la Nova Bauhaus Europea (NEB) és la inclusió. El disseny de l'espai comú pot facilitar la inclusió i la interacció social en els barris proporcionant un entorn segur, accessible i atractiu que afavoreixi la comunicació i la col·laboració. Un espai comú atractiu, ben dissenyat i ben mantingut pot reunir les persones per a activitats comercials, culturals i d'oci. Un entorn segur també pot crear un sentiment de confiança i comunitat entre els habitants. 

Objectius:

  • Estudiar els efectes a llarg termini de l'entorn construït: Incloent espais verds, en la cohesió comunitària, la participació cívica activa, el sentiment de seguretat, el sentiment de pertinença i les interaccions socials (incloent els efectes de les intervencions anteriors en l'entorn construït).
  • Analitzar el disseny i manteniment de l'entorn construït: Incloent enfocaments inclusius i participatius, i com influeixen en les percepcions i experiències d'exclusió social i faciliten comportaments ambientalment conscients. Això hauria d'incloure la identificació d'estudis de cas de projectes d'espais comuns planificats i completats.
  • Integrar els tres valors fonamentals de la NEB en el disseny d'espais comuns: Fomentar el sentiment de pertinença i augmentar les interaccions socials en els barris, mentre es mitiguen els efectes de la gentrificació, la segregació i altres formes d'exclusió i conflicte en els barris.
  • Examinar l'ús dels espais comuns per diferents grups de persones: Incloent dones, infants, adults majors, persones amb discapacitats, grups subrepresentats, vulnerables i marginats, etc.
  • Investigar la relació entre l'estat de l'entorn construït i la percepció pública: Com es relacionen i s'afecten mútuament, incloent la degradació de l'entorn construït.

Les propostes han de tenir en compte les especificitats dels contextos (per exemple, àrees urbanes, periurbanes, rurals, patrimoni cultural, etc.).

Activitats finançables:

  • Estudis i capacitació de les parts participants. 
Criteris d’elegibilitat i partenariat

Consorcis d’un mínim de 3 entitats jurídiques, almenys una d’elles en un estat membre, i almenys dues més establertes en altres països de la Unió o països associats al programa (veure annex general ), llevat que en les bases específiques de la convocatòria/tòpic s'estableixi el contrari.

Els consorcis han d'incloure almenys una entitat arquitectònica o de disseny (per exemple, institució de recerca o educació, empresa o entitat sense ànim de lucre), una autoritat pública (per exemple, municipis o consells locals) amb poders de decisió en els barris objectiu i una entitat amb experiència en ciències socials i humanitats (per exemple, institució de recerca o educació, empresa o entitat sense ànim de lucre).

 

 

Més informació

IMPORTANT: Aquesta convocatòria encara no ha estat publicada oficialment, per tant la informació que es mostra pot estar subjecte a canvis. 

IMPORTANT: Aquesta convocatòria encara no ha estat publicada oficialment, per tant la informació que es mostra pot estar subjecte a canvis. 


 

Àmbits temàtics

Objectius de Desenvolupament Sostenible (Agenda 2030)

Convocatòries relacionades

L’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona resta a la disposició dels ens locals de la província de Barcelona per facilitar la vostra participació en convocatòries europees. En cas de tenir interès en alguna de les convocatòries europees que us presentem a la GAUE, no dubteu en contactar amb nosaltres a través del correu o.europa.eint@diba.cat o trucant al 934 049 444 .

Contact_icon
Direcció de Relacions Internacionals - Oficina d'Europa i Estratègia Internacional
o.europa.eint@diba.cat
934 049 444