Associacions a petita escala en els àmbits de l’educació escolar, l'educació i formació professionals, l'educació de persones adultes i la joventut 2024 1a

Data d'obertura
Data límit
Tipus de convocatòria
Convocatòries de projectes
Pressupost
Cal escollir entre 3 opcions d’import total de la subvenció per al projecte (lump sum): 30.000 €, 60.000 € en funció de les activitats i resultats a assolir.
Objectius de la convocatòria i activitats finançables
Objectius de les Associacions a petita escala:
  • Atreure i ampliar laccés al Programa per a organitzacions de nova incorporació, organitzacions menys experimentades i agents a petita escala. Aquestes associacions han d'exercir de trampolí perquè les organitzacions s'introdueixin a la cooperació a nivell europeu.
  • Donar suport a la inclusió de grups destinataris amb menys oportunitats.
  • Donar suport a la ciutadania europea activa i apropar la dimensió europea al nivell local.
  D'altra banda, els objectius principals de les associacions de cooperació també s'apliquen a les associacions a petita escala, de manera proporcional a l'abast i volum de cada projecte:
  • millorar la qualitat del treball i les pràctiques de les organitzacions i institucions implicades, obrint-se a nous agents que normalment no estan inclosos en un sector;
  • desenvolupar la capacitat de les organitzacions per treballar a nivell transnacional i entre sectors;
  • atendre prioritats i necessitats comunes en els àmbits de l'educació, la formació, la joventut i l'esport;
  • propiciar la transformació i el canvi (a nivell individual, sectorial o d'organització) donant lloc a millores de manera proporcional al context de cada organització.
  ACTIVITATS: Es poden dur a terme una àmplia gamma d’activitats, d’activitats tradicionals a més creatives i innovadores. Les organitzacions tenen flexibilitat per triar la millor combinació que contribueixi a assolir els objectius del projecte en relació amb el seu abast i de manera proporcional a les capacitats de l’Associació. Per exemple:
  • Gestió del projecte: activitats necessàries per garantir la idoneïtat de la planificació, l’execució i el seguiment dels projectes, inclosa una col·laboració fluida i eficient entre els socis del projecte. En aquesta fase, les activitats solen implicar tasques organitzatives i administratives, reunions virtuals entre socis, elaboració de materials de comunicació, preparació i seguiment dels participants en les activitats, etc.
  • Activitats d’execució: poden incloure actes per a la creació de xarxes, reunions i sessions de treball per intercanviar pràctiques i desenvolupar resultats. Així mateix, aquestes activitats poden implicar la participació de personal i aprenents (sempre que la seva participació contribueixi a l’assoliment dels objectius del projecte).
  • Activitats per compartir i promocionar: organització de conferències, sessions o actes destinats a compartir, explicar i promoure els resultats del projecte, ja sigui en forma de resultats tangibles, conclusions, bones pràctiques o qualsevol altra forma.
  Les associacions a petita escala han d'abordar:
  • Almenys 1 prioritat horitzontal o
  • Almenys 1 prioritat específica pertinent per a l’àmbit de l’educació, la formació, la joventut que major impacte rebi.
Veure les prioritats transversals i específiques per al 2024 per a cada àmbit en la Guia del Programa Erasmus+ 2024. En el cas dels projectes en l’àmbit de l’educació escolar, l'educació i la formació professionals, l'educació de persones adultes i la joventut gestionats per les agències nacionals Erasmus+, es podrà concedir un pes més gran, entre aquestes prioritats, a aquelles que siguin particularment pertinents en el seu context (denominades «prioritats europees en el context nacional»). Les agències nacionals han d’informar degudament els potencials sol·licitants a través dels seus llocs web oficials. Les activitats de les Associacions de Cooperació han de tenir lloc en els països de les organitzacions participants en el projecte. Així mateix, si els objectius o l'execució del projecte ho justifica, les activitats també poden tenir lloc a la seu d’una institució de la Unió Europea (Brussel·les, Estrasburg, Frankfurt, La Haia i Luxemburg), fins i tot si en el projecte no hi ha organitzacions participants del país on es troba la institució. Durada dels projectes: entre 6 i 24 mesos.
Criteris d’elegibilitat i partenariat
Les Associacions a petita escala estan obertes a qualsevol tipus d’organització activa en els àmbits de l’educació, la formació, la joventut o altres sectors socioeconòmics, així com a les organitzacions que duen a terme activitats transversals en diferents camps (p. ex., autoritats locals, regionals, i nacionals, centres de reconeixement i validació, cambres de comerç, organitzacions comercials, centres d’assessorament, organitzacions culturals i esportives).
  • Pot presentar una sol·licitud qualsevol organització participant establerta en un Estat membre de la UE o en un país tercer associat al Programa pot ser sol·licitant o coordinadora.
  • Una organització sol·licitant només es pot presentar 1 sol·licitud per termini de convocatòria.
  • Pot participar en el projecte qualsevol organització pública o privada establerta en un Estat membre de la UE o tercer país associat al Programa.
  • Nombre de participants, perfil de les organitzacions i nombre de sol·licituds:
    • Mínim 2 organitzacions de 2 Estats membres de la UE o tercers països associats al Programa diferents (no hi ha nombre màxim).
    • En el cas de les sol·licituds presentades a les agències nacionals en els àmbits de l’educació escolar, l’educació i formació professionals, l’educació de persones adultes i la joventut, la mateixa organització no pot participar en més de 10 sol·licituds per termini de convocatòria ja sigui com a sol·licitant o com a co-sol·licitant.
Contacte

L’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona resta a la disposició dels ens locals de la província de Barcelona per facilitar la vostra participació en convocatòries europees. En cas de tenir interès en alguna de les convocatòries europees que us presentem a la GAUE, no dubteu en contactar amb nosaltres a través del correu o.europa.eint@diba.cat o trucant al 934 049 444 .

Contact_icon
Direcció de Relacions Internacionals - Oficina d'Europa i Estratègia Internacional
o.europa.eint@diba.cat
934 049 444