Desenvolupament de capacitats en l’àmbit de l’esport | Capacity building in the field of sport
1.952.990,00 euros (lump sum).
La convocatòria té com a objectiu donar suport a activitats i polítiques esportives a tercers països no associats al Programa com a mitjà per promoure valors i com a eina educativa per fomentar el desenvolupament personal i social de les persones i forjar comunitats més cohesionades. Són projectes de cooperació internacional basats en associacions multilaterals entre organitzacions actives en l'àmbit de l'esport als països del Programa i tercers països no associats al Programa a la regió 1 (Balcans Occidentals) i la regió 2 (Veïnatge Oriental). L'acció tindrà els objectius següents objectius:
- augmentar la capacitat de les organitzacions esportives de base;
- fomentar la pràctica de l'esport i l'activitat física a països tercers no associats al Programa;
- promoure la inclusió social mitjançant l'esport;
- promoure valors positius a través de l'esport (com el joc net, la tolerància o l'esperit d'equip);
- fomentar la cooperació entre diferents regions del món mitjançant iniciatives conjuntes.
Les propostes han de centrar-se en determinats àmbits temàtics com per exemple la promoció de valors comuns, la no-discriminació i la igualtat de gènere a través de l'esport; el desenvolupament (a través de l'esport) de capacitats necessàries per millorar la participació social dels grups desafavorits (per exemple, independència, lideratge, etc.); la integració de persones migrants o la reconciliació després d'un conflicte. Les activitats han de realitzar-se en els països de les organitzacions sol·licitants, excepte si es justifica degudament. Així mateix, les activitats també poden tenir lloc a la seu d'una institució de la Unió Europea, fins i tot si al projecte no hi ha organitzacions participants del país on es troba la institució. Les activitats dedicades a la posada en comú i promoció dels resultats també es poden desenvolupar en actes o conferències transnacionals temàtics que siguin pertinents i se celebrin a Estats membres de la UE o tercers països associats al Programa o a tercers països no associats al Programa. Durada dels projectes: normalment, 12, 24 o 36 mesos.
Els sol·licitants (coordinador i co-sol·licitants) han de:
- ser entitats jurídiques (organismes públics i provats);
- desenvolupar la seva activitat en l'àmbit de l'esport;
- estar establerts en un Estat membre de la UE, un tercer país associat al Programa o un tercer país no associat al Programa de la regó 1 (Balcans Occidentals) o 2 (Veïnatge Oriental). Cal igualment que els ens sol·licitants siguin entitats legals (públiques o privades) actives en el terreny de l’esport.
El coordinador ha de ser una organització sense ànim de lucre. Cal formar partenariats transnacionals que incloguin almenys 4 organitzacions de com a mínim 3 països diferents. D’entre aquestes hi ha d’haver, a més:
- com a mínim, 1 organització de dos Estats membres de la UE i tercers països associats al Programa diferents i
- un mínim de dues organitzacions d'almenys un tercer país no associat al Programa admissible de la regió 1 (Balcans Occidentals) o la regió 2 (Veïnatge Oriental). En una mateixa proposta no poden participar organitzacions de la regió 1 i la regió 2.
- El nombre d'organitzacions dels Estats membres de la UE i de països tercers associats al Programa no podrà ser superior al nombre d'organitzacions de tercers països no associats al Programa.
- Agència Executiva per l’Educació, l’Audiovisual i la Cultura (EACEA):
- Adreça correu: eacea-sport@ec.europa.eu.
- Pàgina de contacte.