Centres d'excel·lència professional | Centres of Vocational Excellence (CoVEs)

ERASMUS-EDU-2025-PEX-COVE
Data d'obertura
Data límit
Tipus de convocatòria
Convocatòries de projectes
Pressupost
  • 60 M€.
  • Model de finançament basat en tant alçat (lump sum). L'import es fixa sobre la base del pressupost estimat del projecte, el resultat de l'avaluació i un percentatge de finançament del 80%.
  • Subvenció màxima de la UE per projecte: 4 M€.
Objectius de la convocatòria i activitats finançables

Aquesta acció dona suport a la creació i desenvolupament gradual de xarxes internacionals de col·laboració de centres d'excel·lència professional. Tenen com a finalitat assolir els següents objectius:

  • Garantir l’alta qualitat de les capacitats a través de l'oferta d'EFP flexible i centrada en l'aprenent que donin lloc a una ocupació de qualitat i a oportunitats durant tota la carrera professional, i que responguin ràpidament a les necessitats d'una economia innovadora, inclusiva i sostenible, així com a les necessitats de la societat;
  • donar suport i impulsar el desenvolupament local i regional, la innovació i la inclusió social en el context de les transicions ecològica i digital;
  • contribuir a la convergència  a l'alça de l'excel·lència en l'EFP i augmentar la qualitat de l'EFP a nivell de sistema en un nombre cada vegada més gran de països;
  • garantir que els productes i resultats s'utilitzin i tinguin repercussió més enllà de les organitzacions associades al projecte i més enllà del període de vigència del projecte.

Els centres d'excel·lència professional operen a dos nivells:

  1. A nivell nacional, amb la participació d'un gran nombre de parts interessades locals que creen ecosistemes de capacitats per a la innovació local, el desenvolupament racional i la inclusió social, mentre treballen amb ventres d'excel·lència professional d'altres països a través de xarxes internacionals de col·laboració.
  2. A nivell internacional, reunint als centres d'excel·lència professional que comparteixin un interès comú en:
    • sectors específics o ecosistemes industrials,
    • enfocaments innovadors per afrontar els reptes econòmics i socials (per exemple, el canvi climàtic, la digitalització, la intel·ligència artificial, els Objectius de Desenvolupament Sostenible, la integració de persones migrants els grups desfavorits, la millora de les capacitats de les persones amb nivells de qualificació baixos, etc.), o
    • enfocaments innovadores per augmentar l'assoliment, la qualitat i l'eficàcia dels centres d'excel·lència professional existents.

Aquesta convocatòria dona suport a projectes que reuneixin socis locals o regionals de diversos països que desenvolupin un conjunt d'activitats en el marc de tres categories: 1) Ensenyament i aprenentatge; 2) Cooperació i associacions; i 3) Governança i finançament.

Els projectes han d'abordar 3 categories d'activitats (veure Guia del Programa en la secció "Posada en marxa d'un projecte" d'aquesta acció). Per a cada categoria cal seleccionar un nombre mínim d'activitats de la següent llista:

  • almenys 4 activitats de la categoria 1) Ensenyament i aprenentatge,
  • almenys 3 activitats de la categoria 2) Cooperació i associacions i 
  • almenys 2 activitats de la categoria 3) Governança i finançament.

El projecte ha d’incloure un pla d’acció a llarg termini per al desplegament progressiu dels resultats del projecte un cop la seva finalització.

Durada del projecte: 48 mesos.

Criteris d’elegibilitat i partenariat
  • Organitzacions participants admissibles:
    • Poden sol·licitar la subvenció entitats jurídiques (organismes públics o privats) establertes en un Estat membre de la la UE o en un tercer país associat al Programa, i que desenvolupin les seves activitats en l’àmbit de l’educació i la formació professional i desenvolupar la seva activitat en l'àmbit de l'educació i la formació professionals o en el món laboral.
    • Les organitzacions actives en l'àmbit de l'educació i la formació professionals o en el món laboral procedents de tercers països de les regions 1-3 no associats al Programa (Balcans Occidentals, Veïnatge Oriental i el Mediterrani Meridional) també podran participar com a beneficiàries o entitats afiliades, però no com a coordinadores, sempre que es demostri que la seva participació aporta un valor afegit essencial al projecte. Excepció: les organitzacions de Bielorússia no poden participar.
  • Composició del partenariat:
    • Mínim de 8 sol·licitants d’almenys 4 Estats membres diferents de la UE o tercers països associats al Programa.
    • Cada estat ha d’incloure:
      • almenys una organització de representació empresarial, industrial o sectorial o d'altres organitzacions representatives, i 
      • almenys un proveïdor d’educació i formació professional (de nivell secundari o terciari).
Més informació
Contacte

Àmbits temàtics

Objectius de Desenvolupament Sostenible (Agenda 2030)

Convocatòries relacionades

L’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona resta a la disposició dels ens locals de la província de Barcelona per facilitar la vostra participació en convocatòries europees. En cas de tenir interès en alguna de les convocatòries europees que us presentem a la GAUE, no dubteu en contactar amb nosaltres a través del correu o.europa.eint@diba.cat o trucant al 934 049 444 .

Contact_icon
Direcció de Relacions Internacionals - Oficina d'Europa i Estratègia Internacional
o.europa.eint@diba.cat
934 049 444