Aliances per a la innovació | Alliances for Innovation

ERASMUS-EDU-2024-PI-ALL-INNO-EDU-ENTERP / ERASMUS-EDU-2024-PI-ALL-INNO-BLUEPRINT
Data d'obertura
Data límit
Tipus de convocatòria
Convocatòries de projectes
Pressupost

62.000.000,00 euros (lump sum), amb un màxim de 60.000 euros per projecte.

Objectius de la convocatòria i activitats finançables

La convocatòria d’Aliances per a la innovació (ERASMUS-EDU-2023-PI-ALL-INN) té la finalitat d'enfortir la capacitat d’innovació europea mitjançant la cooperació i l’intercanvi de coneixements en els àmbits de l’educació i la formació professional a la UE, reforçar l’ensenyament de noves capacitats i abordar-ne els desajustos, dissenyant i creant nous plans d’estudi per a l'educació superior i l'educació i formació professionals (EFP) que afavoreixin el sentit de la iniciativa i mentalitat emprenedora a la UE. Les Aliances han de dur a terme una sèrie coherent i integral d'activitats sectorials o intersectorials que s'han de poder adaptar als avenços futurs dels coneixements a tota la UE. Per tal d'impulsar la innovació, l'atenció se centrarà en el desenvolupament del talent i de les capacitats. En primer lloc, les competències digitals són cada vegada més importants en tots els perfils professionals del mercat laboral conjunt. En segon lloc, cal donar suport a la transició cap a una economia circular i més ecològica a través de canvis en les qualificacions i en els programes educatius i formatius nacionals, per tal de respondre a les noves necessitats professionals de capacitats ecològiques i desenvolupament sostenible. En tercer lloc, la doble transició digital i ecològica requereix una adopció accelerada de noves tecnologies, en particular en els àmbits altament innovadors de la tecnologia profunda, a tots els sectors de la nostra economia i la nostra societat. Els objectius de les Aliances per a la innovació poden assolir-se presentant una sol·licitud per a un dels següents lots o tots dos (una organització pot involucrar-se en diverses propostes):

  1. Lot 1. Aliances per l’educació i les empreses (ERASMUS-EDU-2024-PI-ALL-INNO-EDU-ENTERP): projectes dirigits a impulsar la innovació, noves capacitats, el sentit d'iniciativa i mentalitats emprenedores. Veure la Guia del Programa Erasmus+ 2024 per consultar els objectius que cal assolir.
  2. Lot 2. Aliances per la cooperació sectorial en matèria de capacitats (ERASMUS-EDU-2024-PI-ALL-INNO-BLUEPRINT): projectes dirigits a crear nous enfocaments i models de cooperació estratègics per desenvolupar solucions concretes de desenvolupament de capacitats tant a curt com a llarg termini en els àmbits que posin en pràctica una de les accions principals de l'Agenda de Capacitats Europea en favor de la competitivitat sostenible, l'equitat social i la resiliència, el Pacte per a les Capacitats, que té per objectiu mobilitzar i incentivar totes les parts interessades perquè adoptin mesures concretes a favor de la millora de capacitats i el reciclatge professional de la població activa, necessitats del mercat de treball, donin suport a les transicions ecològiques i digital i a les estratègies de creixement i desenvolupament de capacitats nacionals, regionals i locals.  Aquestes Aliances es posaran en pràctica en els 14 ecosistemes industrials identificats en el nou model d'indústria per a Europa. Cada proposta ha de referir-se a un únic ecosistema: 1) Mobilitat, transport i automoció; 2) Indústria tèxtil; 3) Energies renovables; 4) Electrònica; 5) Comerç minorista; 6) Construcció; 7) Indústria aeroespacial i defensa; 8) Indústries d’alt consum d’energia i baixes emissions de carboni; 9) Turisme; 10) Indústria agroalimentària; 11) Indústries creatives i culturals; 12) Sector digital; 13) Proximitat i economia social; 14) Salut.
Criteris d’elegibilitat i partenariat

Poden presentar-se a la convocatòria organitzacions prestadores de formació professional, educació superior, empreses, institucions de recerca, ONGs, organitzacions públiques a nivell local, regional i estatal, cambres de comerç, i serveis d’ocupació, entre d’altres. Cal que aquests ens estiguin establerts en un Estat membre de la Unió Europea o a un tercer país associat al Programa. Cal formar partenariats, que han de tenir característiques diferents depenent del lot de subvenció:

  • Les Aliances per l’educació i l’empresa (Lot 1) han d’involucrar:
    • 8 sol·licitants (beneficiaris, no entitats afiliades), d’almenys 4 Estats membres de la UE diferents (o tercers països associats).
    • Com a mínim 3 han de ser agents del mercat de treball (empreses, cambres de comerç, etc.) i 3 proveïdors d’educació i formació.
    • Cada consorci ha d’incloure com a mínim una institució d'educació superior i una de formació professional.
  • Les aliances per la cooperació sectorial en matèria de capacitats (Lot 2) han d’involucrar:
    • 12 sol·licitants (beneficiaris, no entitats afiliades), d’almenys 8 Estats membres de la UE diferents (o tercers països associats).
    • Com a mínim 5 han de ser agents del mercat de treball (empreses, cambres de comerç, etc.) i 5 proveïdors d’educació i formació.
    • Cada consorci ha d’incloure com a mínim una institució d'educació superior i una de formació professional.
Cerca de socis
Contacte

Agència Executiva per l’Educació, l’Audiovisual i la Cultura (EACEA):

Àmbits temàtics

Objectius de Desenvolupament Sostenible (Agenda 2030)

L’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona resta a la disposició dels ens locals de la província de Barcelona per facilitar la vostra participació en convocatòries europees. En cas de tenir interès en alguna de les convocatòries europees que us presentem a la GAUE, no dubteu en contactar amb nosaltres a través del correu o.europa.eint@diba.cat o trucant al 934 049 444 .

Contact_icon
Direcció de Relacions Internacionals - Oficina d'Europa i Estratègia Internacional
o.europa.eint@diba.cat
934 049 444