Última visita de llarga durada en el marc del projecte RELOS3

Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sabadell ha visitat la ciutat de Tartu (Estònia) entre l’11 i el 14 de juny en el marc del projecte RELOS3, centrat  en l’intercanvi d’experiències sobre el desplegament d’estratègies d’especialització intel·ligent en l’àmbit local.

Durant el primer dia es visita un dels set centres sectorials d’ Estònia, el Centre de Competències per al Processament de la Fusta i Fabricació de Mobles de la Regió de Võru, on treballen de forma col·laborativa la societat civil, els clients estrangers i altres grups d’interès.  Les empreses visitades són bons exemples pel que fa a la cooperació entre la recerca i el sector privat, i posen de manifest la rellevància de la participació de les PIMES en l’estratègia d’especialització intel·ligent de la regió.

Durant el segon dia es van dur a terme una sèrie de ponències, on hi van participar representants de l’sTARTUp Day (un esdeveniment destacat pel que fa a l’impuls de nous projectes d’emprenedoria a escala mundial) i la universitat de Tartu, per parlar sobre les últimes novetats en les TIC i sobre el vincle entre la recerca que es duu a terme a la universitat i els processos de fabricació en el marc de la “Indústria 4.0”.  A més a més, també es van organitzar diverses reunions individuals en format speed-dating amb agents i iniciatives destacades del territori que van facilitar l’establiment de possibles col·laboracions futures.

A partir d’ara els socis del projecte se centraran en la finalització del Pla d’Acció, resultat de la fase 1 del projecte, focalitzada en l’intercanvi d’experiències. Aquests plans són obligatoris per a tots els projectes d’Interreg Europe i encarnen el resultat final de tres anys d’aprenentatge intensiu. Està previst que els socis presentin els seus plans d’acció en una conferència de treball que es durà a terme a Groningen (Països Baixos) al novembre.

Podeu seguir les darreres novetats del RELOS3 a LinkedIn, Twitter o al lloc web www.relos3.eu.

Comparteix