Sant Vicenç de Castellet i Navàs finalistes del Premi Europeu de Prevenció de Residus 2018

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet i el col·legi de Sant Josep de Navàs són dos dels finalistes de l’edició de 2018 del Premi Europeu de Prevenció de Residus. El jurat internacional, que va seleccionar 82 nominats de les més de catorze mil propostes que va analitzar, ha reconegut així la campanya “Marató Residu Zero” que duu a terme el municipi i l’“EWWR Sustainable Art alphabet”, l’acció de sensibilització del centre educatiu de la mateixa comarca.

El Premi distingeix les iniciatives i accions més destacades en l’àmbit de la prevenció i reducció de residus tenint en compte criteris d’originalitat, caràcter innovador, adaptabilitat a d’altres contextos regionals o locals, mobilització i compromís del públic objectiu i durada i continuïtat de la mesura proposada. L’esquema consta de 5 categories: administracions públiques, associacions d’interès públic, empreses, centres educatius i ciutadans, i atorga a més el Premi Europeu especial. La publicació dels guanyadors i la cerimònia d’entrega dels premis tindrà lloc el proper 15 de maig a Brussel·les, en el marc de la Setmana Verda de 2019.

En la categoria “administracions públiques” l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha estat reconegut per la “Marató residu zero”, una campanya per promoure l’esmorzar sostenible i saludable i la reducció dels residus que generen nenes i nens a les escoles del municipi. Els 600 alumnes (i famílies) que hi ha participat han aconseguit reduir un 33% la generació de residus d’envasos tot fomentant uns hàbits de vida més saludables a través de la divulgació de pautes i consells. Navàs, que opta al Premi Europeu especial, ha col·laborat amb altres escoles europees per crear el “EWWR Sustainable Art alphabet”, un alfabet del camp semàntic de la sostenibilitat.

Enguany, la XI Setmana Europea de Prevenció de Residus se celebrarà del 16 al 24 de novembre amb un dia temàtic centrat en l’Educació i la comunicació en la prevenció de residus.

Comparteix