El nou programa POCTEFA 21-27: documentació d’interès

“POCTEFA 2014-2020: Presentació de resultats” va ser un esdeveniment on es van donar a conèixer els resultats dels projectes, les bones pràctiques, les lliçons apreses així com un avenç del que serà el POCTEFA 2021-2027. Durant els dies 4 i 5 d’octubre del 2022, més de 300 persones van participar a l’esdeveniment tant de forma presencial a Bilbao com online.

Durant la primera jornada, representants institucionals de la cooperació transfronterera del territori van debatre sobre el present i el futur de la cooperació europea i van presentar alguns resultats destacables que s’han obtingut i es poden obtenir gràcies a aquesta cooperació. Aquesta jornada també va comptar amb la participació de 20 projectes que van ser seleccionats mitjançant una votació popular. Aquests projectes van presentar la seva trajectòria, així com els seus èxits obtinguts, al llarg de sis sessions temàtiques: joventut, mobilitat, salut, digitalització i internacionalització, ocupació, canvi climàtic i muntanya. El dia va acabar amb un espai dedicat al networking entre projectes i socis interessats.

La segona jornada va consistir en una mirada cap al futur. Tres caps de fila POCTEFA ens van presentar exemples de col·laboració entre projectes en el marc de la capitalització de resultats, tema que es va abordar a la trobada. Així mateix, dos representants de dos projectes van parlar de les lliçons apreses en la seva experiència de cooperació i van donar consells del que cal fer i del que és millor no fer quan es treballa en un projecte transfronterer. La darrera sessió del dia va consistir en la presentació de certs aspectes del nou programa POCTEFA 2021-2027.

L’esdeveniment tenia com a objectiu fomentar el diàleg entre actors del territori, crear sinergies entre promotors de projectes i parlar de la importància de la cooperació transfronterera.

[+] Accés a la informació

 

Font: Programa POCTEFA

Comparteix