Mataró, nou soci del projecte “BluAct” sobre economia blava

L’Ajuntament de Mataró va ser escollit com a soci del projecte BluAct i representat pel seu alcalde va participar, el passat mes d’agost, en la ciutat grega de Pireu, a la reunió transnacional de la xarxa Urbact centrada a compartir bones pràctiques per a potenciar l’economia blava i generar un ecosistema emprenedor vinculat al mar i a la sostenibilitat.

La participació de Mataró en aquest projecte aspira a promoure els objectius definits en el Pla estratègic de la ciutat de Mataró 20/22, i en particular a l’atracció de noves oportunitats a través de la potenciació d’activitats econòmiques vinculades al mar,  i a la promoció de la ciutat a través del seu posicionament internacional.

L’ecosistema emprenedor generat per la ciutat de Pireu, líder del projecte BluAct, va ser reconegut com una bona pràctica pel programa Urbact. Per tant, en els últims mesos el projecte ha ampliat el seu número de socis i treballat en la definició d’una metodologia compartida per a transferir aquesta pràctica a nivell local, així com en la definició de línies d’actuació concretes per a les ciutats de Matosinhos (Portugal), Ostend (Bèlgica), Szczecin (Polònia), Galati (Romania) i Burgas (Bulgària), participants en el projecte.

En el mes d’octubre la xarxa presentarà la seva candidatura a la Fase 2 del programa de la Xarxa de Transferència Urbact, el principal programa de la UE dedicat a fomentar l’intercanvi de coneixement entre ciutats que enguany celebra 15 anys d’existència.

Comparteix