Llançament del projecte Urbact “Healthy Cities” liderat per l’Ajuntament de Vic

El passat 24 i 25 de setembre l’Ajuntament de Vic va donar el tret de sortida del projecte “Healthy Cities”, una de les candidatures aprovades en el marc de la 2a convocatòria URBACT de xarxes de plans d’acció.

L’Ajuntament  de Vic va ser l’encarregat d’organitzar la reunió de llançament del projecte on hi van participar els altres 8 socis de la xarxa: Pärnu (Estònia), Farkadona (Grècia), Falerna (Itàlia), Anyksciai (Lituània),  Planning Authority Malta (Malta), Alphen aan den Rijn (Països Baixos), Loulé (Portugal) i Bradford (Regne Unit).

La xarxa té com a objectiu principal aprofundir en la relació entre la salut i l’entorn urbà, desenvolupar polítiques que es concentrin en la millora salut de la gent, així com també aplicar un rigorós sistema d’avaluació d’impacte d’aquestes polítiques. Les ciutats participants desenvoluparan  accions des de diferents punts de vista, però la perspectiva global de la salut serà el marc comú que permetrà intercanviar les diferents metodologies.

El projecte tindrà una durada de 2,5 anys dividit en 2 fases, la primera fase de 6 mesos servirà per dur a terme un estudi comparatiu entre els 9 socis, mentre que els següents 24 mesos estaran dedicats a l’intercanvi de coneixement per tal de nodrir l’elaboració d’un pla d’acció per a cada soci, principal resultat del projecte.

El primer dia de reunió va comptar amb la benvinguda de l’alcaldessa del municipi, Anna Erra, i de la regidora d’urbanisme, activitats, mobilitat i projectes internacionals, Fabiana Palmero. A continuació es va dur a terme la presentació del context i punts de partida de cadascun dels socis. Per la tarda es va treballar en temes de gestió interna del projecte i es va fer una visita in situ al indrets del municipis on es preveu que incideixi el projecte “Healthy Cities”.

El segon dia es va dedicar a entendre la composició urbanística de Vic i la relació amb els municipis que la rodegen, així com observar la manca d’accés de teixit urbà al Parc dels Jueus, situat al nord de la ciutat i on s’espera fer actuacions en el marc del projecte. Finalment , a la tarda es van organitzar dinàmiques amb  grups de treball per discutir els diferents aspectes de l’entorn urbà i la salut.

Cal destacar la participació a les jornades de l’Oficina d’Europa i estratègia internacional (OEEI), la Gerència de salut i la Gerència d’urbanisme de la Diputació de Barcelona com a membres actius del Grup Local de suport del projecte i on hi participen altres actors rellevants com la Universitat de Vic.

Més informació

Comparteix