Igualada i Gavà participaran a dues noves xarxes de transferència URBACT

Igualada i Gavà participaran a dues de les set noves xarxes de transferència URBACT aprovades aquest juliol. Els nous socis es beneficiaran de les bones pràctiques i l’experiència de la ciutat líder, juntament amb suport tècnic especialitzat.

Gràcies a l’èxit del primer cicle de Xarxes de Transferència, el programa URBACT va obrir la possibilitat que un altre grup de ciutats se’n pogués beneficiar (second wave). Aquesta iniciativa ha significat una ampliació important de la comunitat URBACT, ja que el 65% de les 34 ciutats associades seleccionades no hi havia participat prèviament.

Les ciutats d’Igualada i Gavà han estat seleccionades i participaran a dues de les set xarxes. A cada xarxa es reproduirà i compartirà una experiència exitosa presentada per una ciutat europea durant divuit mesos. Els nous socis es beneficiaran de les bones pràctiques i l’experiència de la ciutat líder juntament amb el suport de la persona experta que havia dirigit la xarxa de transferència original.

Un altre aspecte positiu d’aquesta segona onada és que les bones pràctiques ja es van desglossar en blocs comprensibles a les xarxes originals així que hauria de ser més fàcil i àgil aplicar el mètode de transferència aquesta vegada.

A la primera convocatòria de Xarxes de Transferència (d’on han sortit les bones pràctiques de les noves xarxes) hi va haver 23 xarxes, 9 de les quals tenien representants de la província de Barcelona.

[+] Més informació

Comparteix