Setmana Europea de les Regions i les Ciutats: El rol de la salut a les polítiques verdes locals

Del 5 al 22 d’octubre té lloc la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats, el major acte anual dedicat a la política regional i local a Europa. Per primera vegada, aquest important esdeveniment s’allarga 3 setmanes i es celebrarà íntegrament en format digital. La Diputació de Barcelona assistirà de nou a aquesta cita, com ha fet des dels seus inicis, i enguany participarà activament en diversos tallers d’alt interès per als municipis, un dels quals lidera, i que tractarà del rol de la salut a les polítiques verdes locals.

 

 

 

 

Aquest any es celebra la 18a edició de la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats (European Week of Regions and Cities – EWRC), l’esdeveniment europeu per excel·lència dedicat a tots aquells temes d’interès local i regional. Organitzada conjuntament pel Comitè Europeu de les Regions i la Comissió Europea, la EWRC busca donar veu als municipis i regions de la UE i servir de plataforma per promoure bones pràctiques i el networking, així com per donar a conèixer la realitat dels poders locals i regionals a nivell europeu.

Degut als efectes de la pandèmia de la COVID-19, la EWRC 2020 es celebrarà per primera vegada íntegrament en format online. A més, la Setmana Europea passa a durar 3 setmanes en comptes dels tradicionals quatre dies, cada una de les quals estarà dedicada a un eix estratègic en concret: del 5 al 9 d’octubre, “Apoderament ciutadà; del 12 al 16 d’octubre, “Cohesió i cooperació”; i del 19 al 22 d’octubre, “Europa verda”.

La Diputació de Barcelona lidera aquest any un Partenariat Regional amb el que organitza el taller “ Health mainstreaming in green policies”, conjuntament amb la ciutat de Malmö, la Copenhaguen – Regió Capital de Dinamarca, la regió de Hannover i la ciutat d’Utrecht. En aquest acte, que tindrà lloc el 19 d’octubre (14h30-16h00), s’examinarà com les polítiques verdes locals i regionals permeten crear societats més saludables i la importància que tenen les ciutats i regions d’Europa per defensar el dret a la salut. Hi participarà com a ponent de la DIBA una representant del Servei de Salut Pública. Les inscripcions estan obertes fins al 14 d’octubre.

A més, la Diputació de Barcelona també tindrà una participació destacada al taller organitzat per la Confederació Europea d’Autoritats Locals Intermèdies (CEPLI), que es celebrarà el 5 d’octubre (11h30-13h00). En aquest acte, titulat “Acting for a better local democracy”, es tractarà la importància de la democràcia local com a eina d’apoderament de la ciutadania europea, construint així unes societats més actives i saludables en termes democràtics. La Diputació de Barcelona estarà representada per la diputada delegada per a les Relacions Internacionals i Alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz.

Finalment, la Comunitat MED de Turisme Sostenible, que lidera la Diputació, participarà en el taller Sustainable mobility in tourist destinations: Key solutions to replicate across the Mediterranean region que tindrà lloc el dia 20 d’octubre (14h30-15h30). Inscripcions obertes fins al 7 d’octubre.

 

 

[+] Informació sobre el taller 05/10 “Acting for a better local democracy”

[+] Inscripció al taller 19/10 “Health mainstreaming in green policies” (fins al 14/10)

[+] Inscripció al taller 12/10 “Sustainable mobility in tourist destinations: Key solutions to replicate across the Mediterranean region” (fins al 07/10)

[+] Informació sobre la Setmana Europea de les Ciutats i les Regions

Comparteix