Setmana Europea de l’Energia Sostenible del 22 al 26 de juny

La Setmana Europea de l’Energia Sostenible (EUSEW) es celebra des de l’any 2006 per tal de promoure una energia segura, neta i eficient amb l’objectiu d’assolir els objectius energètics de la UE. Enguany la EUSEW té lloc del 22 al 26 de juny i porta el lema: “Més enllà de la crisi: energia neta per a la recuperació i el creixement verd”.  

En motiu d’aquesta setmana, i al llarg de dos mesos, es promouen diferents accions en línia amb l’assoliment dels objectius energètics de la UE, actualment determinats per la neutralitat climàtica al 2050. Entre el 22 i el 26 de juny s’organitzen diferents conferències i trobades en línia de la mà de la Comissió Europea, promotora de la iniciativa, i altres actors. En les més de 30 sessions d’alt nivell que es preveuen, es debatrà entorn  a la transició energètica, les energies renovables, el transport sostenible, la transició justa, etc.  

L’edició d’enguany inclou el primer Dia europeu per a l’energia de la joventut on s’invita als joves a compartir les seves idees sobre com transformar Europa en el primer continent climàticament neutral.  Al mateix temps, tenen lloc diversos actes secundaris, stands virtuals, així com la celebració dels premis de l’energia sostenible. 

En aquest context, la Diputació de Barcelona i diferents institucions i organismes catalans (Xarxa per a la Sostenibilitat, Pacte d’Alcaldes, ICAEN, Diputacions catalanes, AMB, Xarxa i Clima, i Ajuntament de Barcelona) impulsen accions virtuals durant el mes de juny per impulsar l’estalvi energètic i l’eficiència energètica a les llars. 

Més informació i inscripcions a la Setmana Europea de l’Energia Sostenible , també en directe amb el hashtag #EUSEW20. 

Comparteix