Cicles de seminaris organitzats pels municipis: Olivella, Cubelles, Manresa i Castelldefels

Aquest mes de novembre compta amb una atapeïda agenda pel que fa a seminaris i sessions d’àmbit europeu i internacional organitzats per diferents municipis de la província, la majoria amb el suport de la Diputació de Barcelona. Aquestes són les diferents sessions que aquest novembre ofereixen els municipis d’Olivella, Cubelles, Manresa i Castelldefels.

 

Olivella activa a la UE: sostenibilitat, feminisme i joventut

L’Ajuntament d’Olivella (Garraf) organitza, amb el suport de la Diputació de Barcelona, el cicle “Olivella activa a la UE”, que inclou tres xerrades sobre el paper que pot jugar la Unió Europea en àmbits diversos com la sostenibilitat, el feminisme i la joventut. Els actes es duran a terme durant el mes de novembre, en format telemàtic.

 

‘Cubelles love Europe’: Agenda 2030, feminisme, reactivació econòmica i envelliment

L’Ajuntament de Cubelles, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha preparat el cicle de xerrades “Cubelles love Europe”. Es tracta de diferents ponències en format digital que es publicaran en el canal municipal de YouTube entre el 9 i el 12 de novembre. Un total de quatre experts en diferents àmbits faran sengles exposicions en vídeo amb l’objectiu de suscitar el debat amb l’audiència. L’Agenda2030, el feminisme, la reactivació econòmica post COVID-19 i l’envelliment seran els quatre temes a tractar, sempre des d’una perspectiva en clau d’Europa.

 

Manresa: 4a edició del programa de pensament “Cosmògraf”

L’Ajuntament de Manresa i altres entitats del municipi, amb el patrocini de la Diputació de Barcelona, organitza la 4a edició del programa de pensament “Cosmògraf”, íntegrament virtual i amb ponents d’arreu del món, del 5 al 26 de novembre: el professor de literatura italiana i filòsof Nuccio Ordine, l’escriptora Brigitte Vasallo, la científica Clara Prats, l’exministra equatoriana Yolanda Kakabadse, l’escriptor i filòsof Rob Riemen, el filòsof  Daniel Innerarity, el periodista Xesco Reverter, el filòsof i periodista Joan Budeus, l’arquitecte Benedetta Tagliabue i l’antropòloga Yayo Herrero.

D’altra banda, l’Ajuntament de Manresa ha iniciat un procés de participació ciutadana per tal de definir l’estratègia global de la ciutat per al 2030, seguint l’agenda de les Nacions Unides, que estableix un full de ruta basat en 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per aconseguir un model de societat capaç d’oferir una vida pròspera i en pau per a tothom, sense malmetre el planeta ni les oportunitats de les generacions presents i futures. S’ha enviat una enquesta a les entitats i als agents locals, i se n’ha preparat una altra per a la ciutadania, amb la voluntat de recollir les màximes aportacions possibles. A més, fins el 20 de novembre, la Universitat de Manresa també acull una exposició sobre els ODS a Manresa, que més endavant anirà itinerant per altres punts de la ciutat.

 

Castelldefels: “Acord de Ciutat i Agenda 2030: la mirada dels ODS”

El passat 29 de setembre es va aprovar un pacte històric per Castelldefels,  l’Acord de Ciutat, alineat amb l’Agenda 2030 de desenvolupament sostenible, i amb els 17 ODS, amb un compromís per als propers anys. La crisi de la COVID d’aquest 2020, a més, ha exigit una resposta conjunta de tots els àmbits, on els governs locals són cabdals per a una sortida transversal, coordinada i efectiva. En aquest context, l’Ajuntament de Castelldefels ha organitzat dues sessions de debat amb quatre persones expertes en diferents àmbits sota el títol “Acord de Ciutat i Agenda 2030:  la mirada dels ODS”. Les dues sessions, que tenen lloc el 9 i el 30 de novembre, aportaran dues mirades econòmica i digital, d’una banda, feminista i sostenible, de l’altra.

Comparteix