23-30/09: Setmana Europea de l’Esport

La Setmana Europea de l’Esport (SEE) promoguda per la Comissió Europea se celebra simultàniament a tot Europa entre el 23 i el 30 de setembre i té com objectiu promoure i impulsar la pràctica de l’esport i l’activitat física a escala nacional, regional i local, animant la ciutadania a adoptar un estil de vida actiu i més saludable i combatre el sedentarisme.

L’objectiu és implicar a tots els estaments socials perquè realitzin una o diverses accions que fomentin l’activitat física i bons hàbits alimentaris entre la població. Per això es fa una crida a comunitats autònomes, municipis, centres educatius, centres esportius i universitats.

Animem a escoles i centres educatius, entitats esportives, centres de treball, universitats, ajuntaments, esportistes i influencers a sumar-s’hi, donant d’alta les seves iniciatives a la Plataforma de registre d’activitats de la Setmana Europea de l’Esport i fer-les extensives a tota la ciutadania mitjançant els espais webs, xarxes socials, utilitzant l’etiqueta #BeActive. Podeu:

  • Organitzar sortides a l’aire lliure que promocionin la pràctica en espais oberts urbans i/o naturals.
  • Abordar amb l’alumnat dels centres educatius, en diferents assignatures, la necessitat dels hàbits de pràctica actius, consums i alimentació saludables.
  • Organitzar jornades de portes obertes, proposant demostracions d’activitats físico-esportives, sessions de prova, exposicions i xerrades de promoció de la vida activa i els seus beneficis.
  • En els centres de treball, proposar a treballadors i treballadores, pautes d’activitat física per fer durant l’horari laboral.
  • Anomenar persones ambaixadores destacades de la comunitat com a referents de bons hàbits esportius, vida activa i saludable.
  • Posar la imatge #BeActive en lloc visible de les instal·lacions, com a establiment o organisme promotor de l’esport i la salut.

Us encoratgem a registrar les vostres activitats i a fomentar la pràctica.

Llista d’activitats registrades a Catalunya en la Setmana Europea de l’Esport 2022.

 

Font: Diputació de Barcelona – Gerència del Servei d’Esports

Comparteix