El projecte UIA de transició ecològica Vilawatt, capitanejat per l’Ajuntament de Viladecans, ha estat escollit per liderar una de les cinc xarxes de transferència de projectes innovadors que impulsarà l’URBACT i Accions Urbanes Innovadores (Urban Innovative Actions, UIA) durant els propers dos anys.

Vilawatt ha estat un projecte que ha impulsat la creació d’un operador energètic local amb una estructura conjunta integrada per ciutadania, empreses i Ajuntament.

L’any 2016 el projecte Vilawatt va ser seleccionat per la Unió Europea pel seu caràcter innovador, participatiu i de comunitat, i va rebre l’impuls financer de la UIA (Urban Innovative Actions). Ara el projecte assoleix un nou reconeixement com a bona pràctica i, a través del mètode URBACT -un mecanisme pilot de transferència dels projectes UIA finalitzats- es replicarà el projecte Vilawatt a tres ciutats europees: Trikala (Grècia), Seraing (Bèlgica) i Nagykanizsa (Hongria).

Les quatre ciutats que formaran la xarxa de transferència compten amb una llarga experiència en la implementació de bones pràctiques, així com una destacada trajectòria en la participació ciutadana i la sensibilització en la implementació de mesures ambientals i energèticament eficients.

 

Font: Ajuntament de Viladecans

 

Més informació

[+] URBACT (GAUE)

[+] FEDER (GAUE)

[+] Vilawatt

Comparteix