Vilafranca, sòcia de xarxa ALT/BAU sobre alternatives d’ús d’habitatges buits

El programa Vilafranca Inclusió, impulsat per l’Ajuntament d’aquest municipi, es centra en la rehabilitació d’habitatges buits amb finalitat de lloguer social i, alhora, en la dinamització laboral de persones en situació d’atur o en risc d’exclusió social a través de plans de formació ocupacional específics. Des del seu començament, s’han renovat més de 250 habitatges, destinats al lloguer de famílies en risc d’exclusió social, i unes 500 persones han adquirit noves competències professionals a través de programes de formació específics.

Aquesta iniciativa, reconeguda per UN-Habitat Europe i la Fundació Pi i Sunyer, va ser escollida també com a una bona pràctica del programa europeu URBACT per representar una experiència exitosa i un model amb possibilitat de ser replicat a altres ciutats europees.

En aquest context, el passat 7 de març els representants de les set ciutats europees que conformen la xarxa URBACT ALT/BAU es van reunir a la capital penedesenca per conèixer els detalls del programa Vilafranca Inclusió. Integrada per les ciutats de Chemnitz (Alemanya), Constanta (Rumania), Riga (Letònia), Rybnik (Polònia), Seraing (Bèlgica), Torino (Itàlia) i Vilafranca del Penedès, la xarxa ALT/BAU aspira afavorir l’intercanvi de coneixements i experiències entre els seus integrants sobre la recuperació d’edificis urbans i històrics sense ús i l’aplicació de models de desenvolupament urbà més sostenibles.

Més informació 

Comparteix