Setmana Europea de l’Esport: #BeActive! del 23 al 30 de setembre

La Setmana Europea de l’Esport, una iniciativa de la Comissió Europea per promoure l’esport i l’activitat física a tota Europa. El tema central de la campanya és “#BeActive”, amb què s’anima totes les persones a romandre actives durant aquella setmana i al llarg de tot l’any, per combatre el sedentarisme creixent de les societats avançades.

La sisena edició de la SEE tindrà lloc des del 23 al 30 de setembre, amb una agenda d’activitats i iniciatives que s’han hagut de refer a causa de la COVID-19.

Durant el mes d’abril, la Comissió Europea va respondre a la pandèmia i al confinament amb el desenvolupant de la campanya #BeActiveAtHome, que promou idees i recursos per fer exercici físic a casa i en l’entorn més proper.

En el marc de la SEE es faran públics els guanyadors dels Premis #BeActive, que tenen per objectiu prestigiar i donar suport a projectes i persones individuals dedicats a la promoció de l’esport i l’activitat física. El guardó vol reconèixer propostes d’organitzacions i entitats, públiques o privades, o persones individuals majors d’edat que hagin desenvolupat i posat en marxa un projecte de promoció de l’esport i d’un estil de vida activa, en línia amb l’esperit de la Setmana Europea de l’Esport, en tres categories diferents: educació, lloc de treball, i heroi o heroïna local.

A més, donada l’actual situació d’emergència sanitària, el Consejo Superior de Deportes ha proposat el concurs de fotografia CSD – BeActive a través de les Xarxes Socials: TikTok, Twiter, Facebook i Instagram per impactar i mobilitzar la ciutadania a través d’entitats especialitzades com ara les escoles, les universitats, les federacions esportives i els centres i clubs esportius, entre d’altres.

En el marc d’aquesta setmana, el dia 25 de setembre es celebra arreu del continent el Dia europeu de l’Esport a les Escoles, amb activitats destinades a evidenciar la importància de l’esport i l’exercici físic en les escoles, promoure els hàbits saludables en el marc d’un aprenentatge permanent, potenciar la inclusió i el desenvolupament social de l’alumnat, i establir relacions amb altres països.

 

Campanya de la Diputació “1, 2, 3…Ja!”

Per la seva banda, en el marc de la Setmana Europea de l’Esport, la Diputació de Barcelona organitza la Caminada i cursa popular de treballadors i treballadores de la Diputació, que se celebra cada any a finals de setembre, però que ateses les circumstàncies enguany s’ha ajornat fins ben entrada la tardor.

A més, la Diputació ha posat en marxa també des de principis d’aquest mes una campanya comunicativa adreçada a la dinamització de la pràctica esportiva en el marc de la situació generada per la COVID-19. Es tracta de la campanya “1, 2, 3, ja!”, que s’ha posat a l’abast de tots els municipis de la província per tal de fer una crida a l’acció i animar a la població a fer ús dels centres esportius municipals.

L’objectiu d’aquesta acció de la Diputació és que tothom pugui tornar a fer esport amb una única preocupació: passar-ho bé. La Diputació de Barcelona treballa colze a colze amb els ajuntaments de la província per adaptar els equipaments i la pràctica esportiva a la nova normalitat, amb totes les garanties sanitàries, per tornar-los a posar a disposició de la ciutadania i salvaguardar l’ecosistema esportiu municipal.

Abans de la COVID-19, el 48% de la població de la província de més de 16 anys practicava esport en alguna de les 9.000 instal·lacions esportives o bé al medi natural (platges, boscos…) de la província de Barcelona. L’esclat de la pandèmia i la consegüent declaració de l’estat d’alarma han trastornat les nostres vides i, també, la manera en què la població ha continuat duent a terme la pràctica esportiva. Des de la Gerència de Serveis d’Esports de la Diputació de Barcelona s’ha continuat donant suport als serveis esportius municipals de la província ja sigui a nivell tècnic, econòmic, jurídic o formatiu.

A la província de Barcelona hi ha 4.420 equipaments esportius municipals, sense comptar els de la ciutat de Barcelona. S’hi inclouen 2.373 poliesportius, 458 piscines a l’aire lliure, 649 camps de futbol, 191 pistes d’atletisme, 214 piscines cobertes, 316 pavellons i altres 219 equipaments de tipologies diverses. El 49% de les instal·lacions esportives de la província són municipals, i al voltant d’un 10% de la població hi està abonada. Totes aquestes instal·lacions van ser de les primeres a tancar al públic per la pandèmia de la COVID-19 que, a la vegada, va convertir la pràctica esportiva domèstica en una de les grans vàlvules d’escapament de la ciutadania durant el confinament. Ara, en la nova normalitat, la Diputació dona suport als ajuntaments en la reobertura segura de tots aquests equipaments i, també, en les mesures per a l’ús correcte dels itineraris a l’aire lliure, que permeten practicar esport i gaudir de la natura. La Diputació de Barcelona ha posat a la disposició els ens locals una sèrie de materials amb l’objectiu de posar en valor els equipaments esportius dels municipis i sensibilitzar a la ciutadania de la importància de seguir fent esport.

 

Més informació

[+] Premis #BeActive

[+] Concurs de fotografia CSD – BeActive

[+] Dia europeu de l’Esport a les Escoles

[+] Campanya “1, 2, 3, ja!”

Comparteix