26-30/09: Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2022

Del 26 al 30 de setembre se celebrarà la Setmana Europea de l’Energia 2022.

Al voltant de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible i fins a finals d’octubre, donarem suport  a desenes d’ens locals amb la organització de més de 50 activitats entre tallers i activitats de sensibilització i educació per la transició energètica, exposicions i cessió de materials.

Com a novetat, estrenarem l’activitat Qüestió de temps en versió de petit format: un escape room de carrer on aprendrem la importància d’actuar ja per mitigar el canvi climàtic.  Podreu participar-hi en les sessions previstes a Sant Just Desvern, la Nou de Berguedà, Súria, Granollers, Montornès del Vallès, Sant Vicenç de Castellet o Vilafranca del Penedès.

També organitzarem activitats com les xerrades amb jocs Biomassa pel Clima o les activitats lúdiques Pedalem pel Clima i Pedalem amb energia. Podreu veure com funciona una cuina solar i saber-ne més sobre l’energia sostenible amb els punts informatius Coneix l’autoconsum i Mesurem amb energia. També podreu visitar les exposicions, amb visites comentades, Actuem amb energia i Treballem per l’energia sostenible.

En breu publicarem el calendari amb totes les activitats previstes i els municipis on es realitzaran.

 

Les organitzacions supramunicipals i locals de Catalunya (ICAEN, Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, AMB, Xarxa i Cilma, i Ajuntament de Barcelona) que organitzem la Setmana de l’Energia a casa nostra donem suport als ens locals per complementar les accions que organitzin i promovem l’organització de jornades de Portes obertes a projectes d’energia sostenible. 

 

Campanya de comunicació i materials per adaptar

També teniu disponible la imatge de la campanya de la Setmana Europea de l’Energia Sostenible 2022 per part de la Generalitat de Catalunya.

El missatge d’aquesta edició es basa en què el nou model energètic ja s’està començant a instaurar, que és canvi que ja està en marxa i que cal que la implicació activa de tota la ciutadania. Per tal de generar impacte, es fa un paral·lelisme amb el món de la moda:

“Cada dècada, cada any, cada temporada, hi ha noves tendències en la moda, en el disseny, en l’arquitectura, en qualsevol àmbit. Són modes que passats sis mesos la societat se n’oblida i tornem a passar dels “pitillo” als “campana” altre cop sense importar-nos què deixem enrere.

Hi ha una moda que hauria de deixar de ser una moda, una tendència que tot i no haver estat sempre sí que hauria de quedar-se per sempre. Per presentar l’única tendència que no hauria de passar de moda, aprofitem que tenim un model innovador i ben atractiu: “el nou model energètic.”

El web està actualitzat amb la imatge i el pòster editable per ajuntaments i entitats.

La campanya publicitària en mitjans de comunicació generalistes està prevista entre el 19 i el 30 de setembre.

 

Font: Diputació de Barcelona – Medi Ambient

Comparteix