Seminari Towards policy recommendations on sustainable tourism: shaping the results of the MED Community

Els dies 27 i 28 de març, la Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona va participar en el seminari Towards policy recommendations on sustainable tourism: shaping the results of the MED Community que es va celebrar a Split (Croàcia) en el marc del projecte BleuTourMed, del qual la Diputació és un dels socis. El seminari es va enfocar en l’intercanvi d’experiències i en la capitalització de resultats treballant en quatre temàtiques (monitoratge de sostenibilitat del turisme; creixement i prosperitat; impactes del turisme i governança) que serviran de base per redactar unes orientacions per a les polítiques turístiques que representin a la Comunitat de Turisme Sostenible MED.

Aquestes orientacions es presentaran durant la Mediterranean Sustainable Tourism Convention 2019, un esdeveniment que acollirà la Diputació de Barcelona i que se celebrarà entre el 5 i 7 de juny a Barcelona. Aquesta Convenció, que també s’emmarca dins del projecte BleuTourMed, té com a objectiu fomentar el debat sobre el turisme sostenible, així com presentar les solucions desenvolupades pels projectes de la Comunitat de Turisme Sostenible MED als desafiaments que enfronta la Mediterrània. Reunirà a 200 representants del sector turístic d’entitats privades i públiques i institucions d’educació superior. L’esdeveniment s’estructurarà al voltant de sessions de caràcter institucional, vuit taules temàtiques i visites d’estudi a experiències de turisme sostenible de l’entorn de Barcelona.

La Diputació de Barcelona és un dels socis del projecte BleuTourMed, finançat pel programa Interreg MED, que ha creat una Comunitat de Turisme Sostenible a la Mediterrània. Aquesta Comunitat està integrada per unes 200 organitzacions (autoritats públiques, universitats, ONG, empreses privades i organitzacions internacionals) actives en nou països euromediterranis, agrupa 17 projectes de cooperació territorial que desenvolupen solucions als desafiaments relacionats amb el turisme a les zones costaneres del Mediterrani. La Comunitat està coordinada per l’Arc Llatí, una xarxa d’autoritats públiques locals, en col·laboració amb UNIMED – Xarxa d’Universitats de la Mediterrània (Roma), Universitat de Panteion (Atenes), Plan Bleu (Marsella), l’Euroregió Adriàtica – Iònica (Pula) i la Diputació de Barcelona.

Comparteix