NGEU: Tret de sortida convocatòries i sistema alertes

Amb la voluntat de maximitzar les possibilitats de captació de recursos econòmics per part del món local, al llarg d’aquests mesos la Diputació de Barcelona ha començat a oferir diverses eines de suport destinades als governs locals i a la mateixa corporació.

A mitjans del mes d’agost la Comissió Europea va transferir a Espanya els primers 9.000 milions d’euros provinents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència dels fons Next Generation EU (NGEU). La Diputació de Barcelona ha començat a oferir diverses eines de suport destinades als governs locals i a la mateixa corporació.

Com a darrera novetat, s’ha actualitzat la pàgina web Next Diba amb la creació d’un nou enllaç anomenat «Convocatòries» centrat a informar sobre la publicació dels ajuts provinents dels fons NGEU, així com un sistema d’alertes per tal que totes aquelles persones interessades es puguin subscriure a una llista de correu que els informa sobre la publicació tant de les bases reguladores com de les convocatòries d’ajuts d’interès pel món local. Per altra banda, també s’ha actualitzat la cartera de projectes corporatius que es volen presentar a les convocatòries corresponents i que aglutinen necessitats estratègiques del conjunt del territori alineades amb el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Estat.

Paral·lelament, la Diputació de Barcelona també ha volgut fer d’altaveu a l’hora de reclamar un major protagonisme dels governs locals en el desplegament dels fons NGEU. En aquest sentit, des de la Coordinació d’Estratègia Corporativa i Concertació Local, conjuntament amb l’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional i l’oficina de la Diputació a Brussel·les, s’ha elaborat un Manifest de posicionament que compta amb el suport de les principals entitats supramunicipals europees, així com de la mateixa FEMP.

En un escenari encara marcat per la incertesa, la Diputació de Barcelona continua avançant en el desplegament de la seva estratègia amb la ferma voluntat de reforçar l’acompanyament als ens locals i de fer possible el desplegament de projectes tractors i transformadors.

Comparteix