Mataró celebra la 1a edició dels Premis BluAct a les millors iniciatives empresarials d’economia blava.

L’Ajuntament de Mataró ha organitzat la primera edició d’aquests guardons que tenen per objectiu incentivar l’emprenedoria local en l’àmbit econòmic relacionat amb el mar i els sectors marítim i marí.

La convocatòria dels Premis BluAct s’emmarca en la participació de Mataró en el projecte europeu BluAct de transferència de bones pràctiques, una iniciativa finançada a través del programa URBACT per replicar a sis ciutats europees l’ecosistema emprenedor d’èxit d’economia blava generat a la ciutat grega de Pireus. Mataró és l’única ciutat de l’arc mediterrani que pren part en aquest projecte, en què també participen Matoshinos (Portugal), Ostend (Bèlgica), Szczecin (Polònia), Galati (Romania) i Burgas (Bulgària).

La participació de Mataró en aquest projecte internacional respon a un doble objectiu: la cerca de noves oportunitats a través de la potenciació de l’economia blava –sector que aplega totes les activitats econòmiques relacionades amb el mar- i la promoció de la ciutat a través del seu posicionament internacional. Tots dos objectius s’emmarquen en àmbits recollits en el Pla estratègic Mataró 20/22, que té com a un dels projectes essencials el “Mar en valor” que aspira construir un marc de gestió perquè la ciutat aprofiti totes les oportunitats socioeconòmiques que ofereix el mar.

L’acte de lliurament dels guardons, celebrat el passat 22 de juny, ha estat presidit per l’alcalde David Bote, acompanyat del 2n tinent d’alcalde i regidor d’Ocupació i Empresa, i de la regidora de Promoció de Ciutat. També ha comptat amb la participació de la gerent del Port de Mataró i de la directora d’Empresa i Emprenedoria de TecnoCampus Mataró-Maresme.

Set projectes han participat en la 1a edició d’aquest premi, que ha guardonat el projecte guanyador amb 4.000 € en metàl·lic i, juntament amb el 2n i 3r premi, amb un programa de mentoratge i assessorament empresarial, i de l’estada gratuïta a l’espai de coworking BluAct al TecnoCampus.

Projecte BluAct

Premi BluAct

Comparteix