El programa Interreg Med selecciona 3 projectes d’ens locals de la demarcació per passar a la 2a fase d’avaluació

Un total de 25 projectes han passat a la 2a fase de la 3a convocatòria del Programa Operatiu de Cooperació Territorial Interreg V-B Mediterrani (Med) sobre projectes modulars. De les vuit iniciatives que compten amb participació catalana, quatre es troben en la demarcació de Barcelona, i tres són participades, directa o indirectament, per ens locals de la demarcació: dos projectes presentats per la xarxa de governs locals Medcities, amb secretariat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona; i un projecte de L’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

La iniciativa presentada pel Berguedà, anomenada EMbleMatiC+ i presentada en conjunció amb l’Agència Catalana de Turisme i l’empresa Estudis d’hoteleria i turisme CETT, s’emmarca en l’eix 3 del programa: protegir i promoure els recursos naturals i culturals del Mediterrani. En aquest marc, el projecte té com a objectiu la creació d’una comunitat transnacional amb muntanyes costeres emblemàtiques per elaborar estratègies de turisme sostenible i potenciar les zones d’interior i els seus actors.

D’altra banda, el primer projecte presentat per Medcities, anomenat INCIRCLE i també emmarcat en l’eix 3 del programa, té com a objectiu donar suport a zones insulars i amb baixa densitat de població en la transició cap a una economia de turisme més circular.

El segon projecte presentat per Medcities, anomenat BLUEfasma, s’emmarca en l’eix 1 del programa: promoure les capacitats d’innovació de les regions mediterrànies per a un creixement intel·ligent i sostenible. En aquest marc, l’objectiu del projecte és potenciar la capacitat d’innovació de les PIMES, els clústers i les xarxes marítimes a les illes del Mediterrani i a les zones costeres per donar suport al creixement de l’economia circular blava en els sectors de la pesca/aqüicultura i del turisme coster/marítim.

D’ara i fins el 27 de juny els candidats hauran de presentar una proposta completa i no serà fins al mes d’octubre que es seleccionaran definitivament els projectes aprovats. El programa Interreg Med ha organitzat un seminari a Marsella el dia 16 de maig per tal d’ajudar a preparar les candidatures i resoldre dubtes als participants.

Consulta la resolució de les candidatures catalanes en que s’inclouen els 3 projectes de la demarcació que han passat a la 2a fase aquí.

Consulta la resolució de tots els projectes seleccionats aquí.

Comparteix