Gavà, entre les 20 ciutats guanyadores de la 4a convocatòria de propostes de la UIA

El programa europeu d’Accions Urbanes Innovadores (UIA en anglès) ha publicat els resultats de la 4a convocatòria de projectes. Un cop més, la competència entre ciutats ha estat molt intensa, amb 175 propostes rebudes de 23 estats membres diferents.

Enguany, l’Ajuntament de Gavà ha estat un dels guanyadors en la categoria “Transició Digital”, amb el projecte anomenat “GAVIUS”. Aquest projecte té com a objectiu la creació d’una eina digital per millorar la comunicació entre l’administració i els ciutadans sobre les ajudes socials que els corresponen, així com automatitzar el processos de sol·licitud i de cobrament de les mateixes.

D’altra banda, el projecte també inclou el disseny d’una eina que permetrà als treballadors dels Serveis Socials i d’Atenció Ciutadana informar individualment a cada ciutadà i ciutadana sobre quines ajudes poden optar, a més de poder fer el pagament d’aquestes de forma automàtica.

Gavà s’uneix d’aquesta manera a Barcelona (2), Mataró i Viladecans com a ciutats UIA de la província de Barcelona. Aquest territori esdevé, per tant, com un dels més exitosos d’Europa en la iniciativa UIA amb 5 projectes aprovats. (Veure projectes)

La 5a convocatòria de propostes de la UIA s’obrirà el setembre. Serà l’última oportunitat per a les ciutats, en el marc de l’actual partida pressupostària 2014-2020, de buscar finançament per a accions urbanes innovadores. Les categories per la pròxima convocatòria seran cultura i patrimoni cultural, economia circular, qualitat de l’aire i canvi demogràfic. Les ciutats guanyadores s’anunciaran durant el segon trimestre del 2020.

[+] Més informació

Comparteix