Del dia 13 d’abril i fins el dia 17 del mateix mes, es realitzarà  la “Fira Virtual Coop’Art, Mostra del comerç d’artesania”, un esdeveniment que té per objectiu donar visibilitat al paper de l’artesania per a la innovació comercial i la singularització dels territoris.

Aquesta Fira Virtual tanca el cicle d’accions dutes a terme per la Gerència de Serveis de Comerç  de la Diputació de Barcelona en el marc del projecte transfronterer Coop’Art. El 2019 es celebrava a Barcelona el Seminari “Artesania i Comerç: Oportunitats i Reptes”, on es mostraven les possibles sinèrgies entre dos sectors fins el moment -o sovint- allunyats, però amb potencialitats de col·laboració: el sector de l’artesania amb fortes dificultats per a la comercialització dels seus productes, i el comerç urbà amb necessitat de repensar el petit negoci i la posada en valor dels seus espais.

La crisi sanitària de la COVID-19 ha precipitat tendències que s’anunciaven al nostre territori tímidament, com la valorització del producte local i la presència de la digitalització.  Davant de l’augment de la compra en línia, el món artesanal i del comerç busquen noves estratègies de diferenciació per a connectar amb un nou tipus de consum que cerca el vincle emocional, el valor del fet a mà i la preferència de productes de circuit curt.

L’olor, el tacte i l’empremta, ofereixen noves experiències per al consum. La peça artesanal aporta un valor afegit per al comerç en entorns creatius i dinàmics de les ciutats on volem viure.

En aquesta línia, la Gerència de Serveis de Comerç continuarà treballant per acompanyar estratègies que posin en valor la singularitat de l’artesania per configurar nous territoris creatius.

Us adjuntem l’enllaç que us permetrà navegar per la fira, i que estarà disponible a partir del mateix dia de la inauguració i posada en marxa oficial: www.coopart.firesvirtuals.cat.

Comparteix