Finançament socis sud Mediterrània

El Comitè Europeu de les Regions (CdR) ha publicat un estudi amb les diferents fonts d’ajuda financera que la Unió Europea (UE) posa a disposició dels ens locals i regionals dels països socis de la mediterrània. La publicació està disponible en anglès, francès i àrab.

L’estudi, que porta per títol «Oportunitats de finançament que ofereix la UE per als ens locals dels països socis del sud de la mediterrània» ofereix un resum de l’ajuda financera que la UE posa a disposició dels ens locals i regionals dels països socis de la mediterrània (Algèria, Egipte, Israel, Jordània, Líban, Líbia, Marroc, territori palestí ocupat, Síria i Tunísia).

Se centra en els àmbits polítics clau descrits a la nova agenda per a la Mediterrània, com ara el desenvolupament humà i l’estat de dret, la pau i la seguretat, la migració i la transició verda.

L’estudi repassa els principals programes i fons de finançament disponibles per als ens locals al Marc Financer Plurianual (MFP) 202-2027, que inclouen Horitzó Europa, Erasmus+ i Europa Creativa. En el MFP 2021-2027, el finançament de la Política Europea de Veïnatge provindrà principalment del nou instrument integral per a programes externs, és a dir, l’Instrument de Veïnatge, Desenvolupament i Cooperació Internacional (NDICI) – Europa global. D’aquesta manera, l’estudi té en compte els canvis en els instruments financers que cobreixen la cooperació amb tercers països.

[+] Més informació

Comparteix