Els premis Nova Bauhaus Europea reconeixen projectes a les dunes del Baix Llobregat, i a El Masnou

En la cerimònia de clausura del primer festival de la Nova Bauhaus Europea, celebrada dissabte passat, es van anunciar els guanyadors dels premis 2022 de la Nova Bauhaus Europea. Aquests premis reconeixen nous exemples inspiradors de les transformacions que la Nova Bauhaus Europea pretén aportar a la nostra vida quotidiana, els nostres espais de vida i les nostres experiències. Enguany s’hi han presentat 1 100 projectes candidats. S’han concedit quatre premis en cadascuna de les quatre categories, i en tots els casos hi ha guardons per a projectes ja completats i «estrelles ascendents» per a les idees de joves talents de 30 anys o menys.

Entre els premiats hi ha dos projectes de la província de Barcelona: un sobre les dunes del Baix Llobregat i l’altre sobre energia fotovoltaica a El Masnou.

Cadascun dels guanyadors rebrà una compensació econòmica a més de suport mediàtic de la Comissió per dur a terme activitats de comunicació específiques. En podeu trobar més detalls a la informació completa sobre els guanyadors, els 52 finalistes i el document de preguntes i respostes sobre els premis.

 

Un projecte per regenerar les dunes al Baix Llobregat 

El projecte de millora i protecció dels sistemes dunars de les platges metropolitanes és una mesura per mitigar els efectes del canvi climàtic al litoral sud de Barcelona, i ha guanyat el primer premi «Reconnectar amb la natura».

El projecte s’inscriu en la gestió integral de les platges i consisteix en una sèrie d’accions orientades a regenerar, protegir i millorar aquests espais i a canviar la percepció que en té la gent per enfortir els vincles amb les platges i reconèixer-les com a espais de natura plens de valors.

Més informació: Regeneration of beach dune systems

 

L’energia fotovoltaica al servei de la natura i de les persones al Masnou

Aquest projecte permetrà de compartir coneixements científics sobre una nova tecnologia de producció d’energia renovable, la biofotovoltaica. Amb la proposta d’un prototipus de construcció urbana innovadora de zones verdes gràcies a l’aplicació de tecnologia biofotovoltaica, es comunica el valor i el potencial dels ecosistemes naturals i es creen oportunitats perquè la gent interactuï. La metodologia es podrà adaptar i replicar a qualsevol lloc del món.

Més informació: Biophotovoltaics for nature and people

 

Font: Representació de la Comissió Europea a Barcelona

Comparteix