EdiCitNet, una iniciativa per impulsar la sostenibilitat de les ciutats del futur

L’Ajuntament de Sant Feliu del Llobregat és l’únic soci de l’estat espanyol a participar en el projecte EdiCitNet (Edible Cities Network), finançat amb gairebé 12 milions d’euros en el marc del programa Horitzó 2020, i centrat a demostrar que la implementació d’infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d’aliments a escala local, així com regenerar espais urbans i potenciar l’economia verda.

L’ús sistemàtic de paisatges urbans per a la producció de conreus és un gran pas endavant perquè les ciutats siguin més habitables i saludables. En aquest context, el projecte preveu la creació d’una xarxa de ciutats oberta i participativa que, a través d’una metodologia comuna, ajudi les set ciutats participants a planificar, implementar i adaptar al seu context urbà solucions de ciutats comestibles o, en anglès, “edible city solutions” (ECS).

Durant els 5 anys de duració del projecte i a través d’un grup de treball multidisciplinari format per agents clau de la ciutat i tècnics de l’Ajuntament, el municipi de Sant Feliu s’ha compromès a desenvolupar un pla urbanístic estratègic que integri solucions naturals comestibles, juntament amb la millora de la gestió i recuperació de l’aigua. En aquest sentit l’Ajuntament vol aprofitar l’impuls del projecte per potenciar, entre altres, projectes d’agricultura urbana social, la creació d’àrees d’horts mòbils amb diferents col·lectius, o la millora en la gestió i recuperació de l’aigua per irrigació.

Més informació

Comparteix