Compromís per un futur compartit

En el marc de la setmana del dia d’Europa, la Diputació de Barcelona, a través de l’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional, mostra el compromís de la província amb una Europa forta i que vetlla pel benestar de les persones.

Aproximadament el 70% de la normativa europea s’implementa a escala local i regional i és sobretot així que, juntament amb els programes de finançament europeu, la Unió Europea és ben present en el dia a dia dels governs locals i de la ciutadania.

En aquest sentit, la Diputació treballa per teixir i reforçar les aliances entre la Unió Europea i els governs locals per tal d’avançar conjuntament i, alhora, vetlla per facilitar l’accés als recursos i oportunitats que ofereix la UE.

Europa és el nostre marc natural de convivència i presenta un ampli ventall d’oportunitats que abracen des de la possibilitat d’aprenentatge, millora i innovació contínua en les polítiques públiques mitjançant la implementació de normativa europea i l’intercanvi de bones pràctiques per tal afrontar reptes comuns; fins a la captació de fons per al desenvolupament de projectes locals, en àmbits tant diferents com l’educació, l’esport, la cultura, la salut, l’ocupació, l’economia, les energies i la mobilitat sostenible, el medi ambient, el turisme, o el desenvolupament de les zones rurals i urbanes.

Aquest vídeo il·lustra alguns dels beneficis i dels èxits fruit d’aquesta la col·laboració entre la UE i els governs de locals de la província de Barcelona. Sabries identificar alguna d’aquestes iniciatives? Vols saber quin és el teu grau de coneixement sobre Europa? Fes el “Quiz: Posa’t a prova! Què en saps d’Europa?“.

[+] Vídeoinfografia “Compromís per un futur compartit” (vídeo subtitulat)

[+] Quiz: Posa’t a prova! Què en saps d’Europa?

Comparteix