Barcelona, finalista a la Setmana Europea de Prevenció de Residus

El projecte de prevenció de la contaminació marina a Barcelona format pel repte #beuresenseplastic i la campanya «El mar comença aquí» liderat pel grup de Treball «Residu Zero» i l’Ajuntament de Barcelona ha resultat escollit finalista en els premis 2020 de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, en la categoria d’Administració i organitzacions públiques.

El jurat ha preseleccionat setze accions creatives i eficaces dutes a terme per vuit Estats membres sobre el tema dels residus invisibles. Els guanyadors s’anunciaran durant en la cerimònia de lliurament dels premis EWWR, que tindrà lloc l’1 de juny de 2021 a el marc de la Setmana Verda Europea. Els finalistes es van seleccionar entre 84 candidatures d’un total de més de 10 600 accions organitzades durant la 12a edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), entre el 21 i el 29 de novembre de 2020. L’edició d’ 2021 tindrà lloc de l’20 a l’28 de novembre.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), nascuda el 2009 com a projecte de LIFE + finançat per la UE, és la major campanya de conscienciació sobre la prevenció de residus a Europa. Impulsada per les autoritats públiques locals i regionals, reuneix a tots els tipus d’agents (ciutadans, escoles, empreses, ONG, associacions) que organitzen activitats de conscienciació sobre la reducció de residus. Se centra en les 3R: reducció de residus, reutilització de productes i reciclatge de materials.

El tema de l’edició del 2020 va ser el residu invisible. L’objectiu era conscienciar sobre la necessitat de prevenir els residus durant tot el cicle de vida d’un producte, i el repte plantejat als participants era fer visibles els residus invisibles i conèixer el «pes real» de qualsevol compra.

 

Font: Comitè de les Regions

 

Comparteix