Barcelona, medalla de bronze dels premis Capitals de la Inclusió i la Diversitat

La Comissió Europea ha anunciat les guanyadores dels primers premis «Capitals europees de la Inclusió i la Diversitat», que pretenen ser un reconeixement per a ciutats i regions d’arreu de la UE que són un exemple en matèria de polítiques inclusives. Les guanyadores, repartides en cinc estats membres (Alemanya, Espanya, Croàcia, Romania i Suècia), han estat reconegudes pel seu esforç per construir societats més justes mitjançant la promoció de la diversitat i la inclusió pel que fa al sexe, l’origen racial i ètnic, la religió i les creences, la discapacitat, l’edat, els drets LGTBIQ i la integració dels gitanos.

Colònia (Alemanya) ha guanyat la medalla d’or en la categoria d’ajuntaments de més de 50 000 habitants per la seva estratègia per fomentar la diversitat i la inclusió seguida de Göteborg (Suècia), plata, i Barcelona, bronze. Koprivnica, a Croàcia, ha obtingut la medalla d’or en la categoria d’ajuntaments de menys de 50 000 habitants per la seva estratègia per ajudar les persones amb discapacitat, seguida d’Ingelheim am Rhein (Alemanya), plata, i Antequera, bronze. Andalusia ha obtingut la medalla de plata de la tercera categoria, centrada en els gitanos, pel seu Pla Integral per a la Inclusió de la Comunitat Gitana, seguida de Göteborg (Suècia), plata, i Grădinari (Romania), bronze.

Els premis anuals «Capitals europees de la Inclusió i la Diversitat», que es van convocar en el marc del Pla d’Acció de la UE contra el Racisme 2020-2025, s’inscriuen en la feina de la Comissió en pro d’una Unió de la Igualtat.

El jurat va concedir punts a les candidates de totes les categories en tot un ventall de criteris com ara la naturalesa i l’abast de les iniciatives, la seva repercussió o la participació de les persones exposades a la discriminació en la formulació de polítiques.

El Mes Europeu de la Diversitat es va celebrar per primera vegada el maig del 2020 dins del desè aniversari de la Plataforma de la UE sobre les Cartes de la Diversitat. El Mes celebra els esforços que fan les organitzacions per ajudar a construir entorns igualitaris i inclusius en benefici de tothom. La UE finança iniciatives per promoure la diversitat i la inclusió i lluitar contra les desigualtats i la discriminació, també pel que fa als gitanos. Amb una assignació de 1 550 milions d’euros per al període 2021-2027, el programa Ciutadans, Igualtat, Drets i Valors (CERV) el fons de la UE per promoure els drets i els valors a la Unió Europea més ben dotat de la història.

Font: Comissió Europea

Comparteix