Culmina amb èxit el projecte europeu ASSURED de promoció de les flotes elèctriques

Una conferència a Brussel·les ha posat el punt final al projecte ASSURED, que els últims cinc anys ha promogut l’electrificació dels vehicles comercials urbans mitjançant solucions innovadores de càrrega ràpida. Es tracta d’una iniciativa cofinançada per la Comissió Europea, coordinada per la Universitat Lliure de Brussel·les i liderada per la Unió Internacional de Transport Públic (UITP), en què TMB ha participat com un dels promotors de les proves de camp.

En aquest temps ASSURED ha desenvolupat i provat diferents tecnologies per donar suport a l’estandardització i la interoperabilitat de la càrrega de vehicles elèctrics. Tots dos conceptes són clau per a l’electrificació a gran escala: permeten als operadors combinar i encaixar diferents marques de vehicles i carregadors, cosa que fa que la seva integració a la xarxa de transport públic sigui més fàcil, més flexible i més barata.

Un consorci de 38 membres va llançar ASSURED el 2017 amb un acte a Barcelona en què TMB va actuar com a amfitrió. El 2021 va tenir lloc a la mateixa capital catalana una de les demostracions pràctiques del projecte, en què van participar un autobús Irizar articulat de 18 metres de longitud, pertanyent a la flota de TMB i assignat habitualment a la línia H16, i un VDL Citea estàndard de 12 metres cedit temporalment a Barcelona pel fabricant dels Països Baixos.

Altres demostracions pràctiques han tingut lloc a Göteborg (Suècia), Osnabrück (Alemanya), Eindhoven (Països Baixos) i Jaworzno (Polònia).

Més informació a la nota de premsa de la UITP.

 

Font: Transport Metropolitans de Barcelona (TMB)

Comparteix