24 de maig, Dia Europeu dels Parcs

El 24 de maig se celebra el Dia Europeu dels Parcs en reconeixement al rol que desenvolupen els espais naturals protegits del territori europeu. La celebració d’aquesta efemèride va iniciar-se al 1999, fruit d’una iniciativa de la xarxa EUROPARC i en commemoració de la creació dels primers parcs nacionals d’Europa a Suècia al 1909.

Enguany el lema de la campanya, “Parcs saludables, persones sanes”, vol posar de relleu l’impacte positiu del contacte amb la natura en la creació de benestar, en la salut pública i en el desenvolupament d’estils de vida actius i saludables, especialment en un entorn cada vegada més urbanitzat.

Donada la situació actual, la majoria d’actes es duran a terme en format digital, i s’utilitzarà el hashtag #ParksForHealth durant la jornada.

La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, membre d’EUROPARC, proposa un recull d’activitats en línia en el marc del Dia Europeu dels Parcs: “El binomi entre la protecció de la natura i la salut centra la commemoració del Dia Europeu dels Parcs

Més informació: EU Day of Parks 2020 #ParksForHealth

Comparteix