Carregant Jornades

« Totes Jornades

  • Aquest event ja ha passat.

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

novembre 21 - novembre 29

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus (European Week for Waste Reduction, EWWR) se celebrarà enguany del 21 al 29 de novembre. Aquest esdeveniment té com a objectius principals donar a conèixer estratègies de reducció de residus – així com la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria-, fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa, fer visibles les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets i fer canviar el comportament quotidià dels europeus a través del consum i la producció.

La Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat ofereixen un programa d’activitats virtuals de formació per a ens locals, complementaris a l’oferta formativa oferta conjuntament amb la resta d’organitzadors (l’Agència de Residus de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona).

Enguany, l’oferta de recursos que s’ofereix des de les administracions supramunicipals s’ha adaptat a la situació sanitària. S’han recopilat tots els materials i accions eminentment virtuals en un sol portal interactiu.

 

Premis Europeus de Prevenció de Residus

La EWWR inclou també els Premis Europeus de Prevenció de Residus, que distingeixen les iniciatives i accions més destacades en l’àmbit de la prevenció i reducció de residus tenint en compte criteris d’originalitat, caràcter innovador, adaptabilitat a d’altres contextos regionals o locals, mobilització i compromís del públic objectiu i durada i continuïtat de la mesura proposada. L’esquema consta de 5 categories: administracions públiques, associacions d’interès públic, empreses, centres educatius i ciutadans, i atorga a més el Premi Europeu especial.

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet i el col·legi de Sant Josep de Navàs van ser dos dels finalistes de l’anterior edició. El jurat internacional, que va seleccionar 82 nominats de les més de catorze mil propostes que va analitzar, ha reconegut així la campanya “Marató Residu Zero” que duu a terme el municipi i l’“EWWR Sustainable Art alphabet”, l’acció de sensibilització del centre educatiu de la mateixa comarca.

 

Més informació

[+] Portal interactiu que reuneix els materials

[+] Gestió de residus: Diputació de Barcelona

[+] Setmana Europea de la Prevenció i Reducció de Residus (ARC)

[+] European Week for Waste Reduction (EWWR)

Comparteix

Detalls

Inici:
novembre 21
Finalització:
novembre 29
Web:
http://residus.gencat.cat/ca/ambits_dactuacio/prevencio/setmana_europea/
Comparteix