Projectes Integrats i Estratègics de Natura | Strategic Nature and Integrated Projects (SNAP/SIP)
En 2024: El pressupost disponible estimat de la convocatòria és de 150 000 000 euros. El pressupost específic estimat per projecte és de 10-30 milions d'euros.
L'objectiu de la convocatòria és donar suport a la plena implementació dels plans i estratègies següents:
- Economia circular: Plans d'acció, estratègies, fulls de ruta o similars, nacionals o regionals, aprovats oficialment i que inclouen accions o objectius concrets i mesurables, amb un calendari clar i que s'ajusten o complementen els objectius de la circular de la UE. Pla d'Acció Econòmica.
- Residus: Plans nacionals i autonòmics de gestió de residus d'acord amb l'article 28 de la Directiva marc de residus i/o programes de prevenció de residus tal com demana l'article 29 de la Directiva marc de residus.
- Aigua: Plans de gestió de conques fluvials d'acord amb l'annex VII de la Directiva marc de l'aigua, plans de gestió del risc d'inundacions d'acord amb la Directiva d'inundacions o estratègies marines d'acord amb la Directiva marc d'estratègia marina.
- Aire: plans de qualitat de l'aire d'acord amb la Directiva sobre la qualitat de l'aire ambiental o els programes nacionals de control de la contaminació de l'aire d'acord amb la Directiva sobre límits d'emissions nacionals.
Els SIP han d'implicar activament les principals parts interessades necessàries per a la implementació del pla o estratègia objectiu. Han d'estar implicats tant en el disseny com en la implementació del projecte determinat. S'espera que aquesta implicació s'aconsegueixi incorporant-los -en la mesura que sigui possible i raonable- com a beneficiaris associats del SIP, o mitjançant la seva participació activa en la implementació del propi SIP i/o de les accions complementàries.
Els SIP haurien de facilitar i donar com a resultat la creació de capacitats estratègiques entre les autoritats competents i les parts interessades per garantir la sostenibilitat a llarg termini dels resultats i les accions del projecte, i per garantir que podran funcionar com a co-proporcionadors del pla o objectiu. estratègia durant o després del final del SIP.
Per ser elegibles, els sol·licitants (beneficiaris i entitats afiliades) han de ser persones jurídiques (organismes públics o privats) i estar establerts en un dels països elegibles.
La complexitat del SIP requereix un enfocament adaptatiu en el disseny del mecanisme d'implementació. Per aquest motiu, els SIP s'implementaran a partir d'un mecanisme de programació rotatiu estructurat per fases (és a dir, Fase 1, Fase 2, etc.). Normalment, cada fase hauria de durar almenys 3 anys, per reduir la càrrega administrativa, encara que la durada podria ser més curta si es justifica adequadament.
- Document de la convocatòria
- Programa de treball 2025
- Reglament
- Formulari d'inscripcions: