Instrument per a la cooperació al desenvolupament - DCI

Imagen por defecto
ProgramaInstrument per a la cooperació al desenvolupament - DCI.
Objectius generalsEls objectius i els principis generals del DCI s'han formulat d'acord amb el Tractat de Lisboa i les polítiques més recents, especialment l'Agenda per al Canvi de la política de desenvolupament de la UE. El seu objectiu principal és la reducció de la pobresa. També contribueix a la consecució d'altres objectius de l'acció exterior de la UE, fomentant, en particular, el desenvolupament econòmic, social i mediambiental sostenible, promovent la democràcia, l'estat de dret, la bona governança i el respecte dels drets humans.
Base JurídicaReglament 233/2014 del Parlament Europeu i del Consell d'11 de març de 2014 que estableix un instrument de finançament per a la cooperació al desenvolupament [DOUE L 77/44 15.3.2014].
Línies de treball

El DCI cobreix, a través dels seus diferents programes, tots els països en desenvolupament excepte els països elegibles per l'Instrument de Preadhesió. Hi ha tres components específics coberts: 1. Els programes geogràfics donen suport a la cooperació en 47 països en vies de desenvolupament a Amèrica Llatina, Àsia del Sud i Àsia del Nord i Sudoriental, Àsia Central, Orient Mitjà i Sudàfrica. Aquests programes donen suport a accions basades en el Consens europeu per al desenvolupament i les següents àrees:

  • Drets humans, democràcia i bon govern.
  • Un creixement inclusiu i sostenible per al desenvolupament humà.
  • Migració i asil.
  • El vincle entre l'ajuda humanitària i la cooperació al desenvolupament.
  • Resistència i reducció del risc de desastres.
  • Desenvolupament i seguretat, inclosa la prevenció de conflictes.

2. Programes temàtics que beneficien a tots els països en desenvolupament (inclosos els que cobreixen l'ENPI i el FED). Aquests programes aporten valor, complementarietat i coherència als programes geogràfics. Hi ha dues categories:

  • Bons públics globals i reptes: aquest programa aborda el canvi climàtic, el medi ambient, l'energia, el desenvolupament humà, la seguretat alimentària i la migració, tot garantint la coherència amb l'objectiu de reducció de la pobresa. Més del 27% d'aquest programa es destina als objectius del canvi climàtic i del medi ambient. Almenys el 25% del programa s'utilitza per donar suport a la inclusió social i el desenvolupament humà.
  • "Organitzacions de la societat civil i autoritats locals": aquest programa proporciona un major suport a la societat civil i les autoritats locals per animar-los a tenir un paper més gran en les estratègies de desenvolupament.

3. Programa Pan-Africà El recentment establert Programa panafricà recolza l'associació estratègica entre la UE i Àfrica. Aquest programa complementa altres instruments de finançament que s'utilitzen a l'Àfrica (en particular ENI i EDF) i dóna suport a activitats de caràcter transregional, continental o global a Àfrica.

Vigència del programa2014/2020Pressupost: 19.600.000.000 €
Enllaços i documentació d'interésPàgina del programa. Documentació del programa.
Projectes anteriorshttps://ec.europa.eu/europeaid/projects-results_en
Contacte autoritat de gestióComissió Europea. DG per la Cooperació Internacional i el Desenvolupament. Pàgina de contacte.
Contacte Diputació de BarcelonaOficina d’Europa i Estratègia Internacional Direcció de Relacions Internacionals C/Londres, 55 1r. 08036 Barcelona Telèfon: +34 93 402 20 77 o.europa.eint@diba.cat

diba

Llistat de convocatòries

[display-posts category_id="95" posts_per_page=500 include_date="true"]

Llistat de convocatòries anteriors a 2017

L’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona resta a la disposició dels ens locals de la província de Barcelona per facilitar la vostra participació en convocatòries europees. En cas de tenir interès en alguna de les convocatòries europees que us presentem a la GAUE, no dubteu en contactar amb nosaltres a través del correu o.europa.eint@diba.cat o trucant al 934 049 444 .

Contact_icon
Direcció de Relacions Internacionals - Oficina d'Europa i Estratègia Internacional
o.europa.eint@diba.cat
934 049 444