Donar suport a la transició energètica neta de les empreses europees 2023 | Support the clean energy transition of European companies 2023
La Comissió considera que les propostes que demanen una contribució a la UE de fins a 1.75 milions d'euros permetria abordar adequadament els objectius específics. No obstant això, això no impedeix la presentació i selecció de les propostes sol·licitades. El percentatge de co-finançament és del 95%.
L'objectiu general d'aquest tema és donar suport a la transició energètica neta i la descarbonització de les empreses mitjançant l'enfortiment dels ecosistemes nacionals i regionals per a sistemes de gestió i auditories energètiques i fomentant enfocaments col·laboratius entre empreses. Es promouen les sinèrgies amb projectes rellevants de la UE i iniciatives com ara el Pacte d'empreses per al clima i l'energia (CCCE) i/o la xarxa Enterprise Europe Network (EEN). Les propostes s’han de centrar en un dels dos àmbits següents: A. Enfortiment d'un ecosistema favorable per a auditories i sistemes de gestió energètica, garantint així auditories energètiques d'alta qualitat i augmentant la implementació de mesures rendibles, especialment per a les petites i mitjanes empreses consumidores d'energia. B. Foment de la cooperació en temes energètics entre empreses per l'adopció al mercat de mesures d'eficiència energètica i l'ús d'energies renovables (i bombes de calor si escau), mitjançant l'establiment d'enfocaments de col·laboració entre empreses.
Són elegibles entitats públiques i privades. Els beneficiaris i les entitats afiliades s'han d'inscriure al Registre de Participants — abans
presentar la proposta — i haurà de ser validat per la Central de Validació
Servei (Validació REA).
Les propostes han de ser presentades per almenys 3 sol·licitants (beneficiaris; no afiliats entitats) de 3 països elegibles diferents.
Altres entitats poden participar en altres funcions del consorci, com ara socis associats, subcontractistes, tercers que fan aportacions en espècie, etc. (vegeu l'apartat 13)