Ajuts per a la creació d’Aules Mentor 2025

Data d'obertura
Data límit
Tipus de convocatòria
Convocatòries de projectes
Pressupost

Dotació màxima: 1.868.000,00 euros, que es distribuiran en 467 mòduls de 4.000,00 euros cadascun, amb càrrec a la següent dotació pressupostària.

Despeses subvencionables:

  1. Despeses corresponents a les retribucions de la persona encarregada de l’Aula Mentor (originals o còpies compulsades) o mitjançant certificació de les despeses i pagaments realitzats juntament amb els documents acreditatius de la despesa i del pagament, així com les indemnitzacions per motiu de servei i en compliment de la finalitat establerta en aquesta convocatòria, conforme a les normes corresponents.
  2. En cas d’imputar despeses de personal, es podran imputar costos indirectes, equivalents a un tipus fix del 15 % dels costos directes de personal imputats, per trasposició de l’article 54.b del Reglament (UE) 2021/1060 del Parlament Europeu i del Consell.
  3. Despeses ordinàries derivades de l’adquisició de materials no inventariables.
  4. Despeses derivades de la difusió, publicitat i propaganda de l’Aula Mentor (díptics, tríptics, fullets, roll-up, premsa, mitjans digitals, etc.)
  5. Despeses corresponents al manteniment (no l’adquisició) d’equipaments informàtics, impressores, monitors, etc.
  6. Per a la posada en marxa de l'Aula Mentor, es podrà recórrer a figures contractuals mercantils com ara el lloguer, leasing o renting, que permetin l'ús dels equips informàtics, impressores, monitors, etc., necessaris per a la dotació de l'aula, sempre que no suposin l'adquisició d'aquests amb càrrec a la subvenció rebuda.
  7. Despeses corresponents al manteniment de l'espai físic on s’ubicarà l'Aula Mentor. El percentatge màxim que es podrà aplicar a l'ajuda en relació amb les despeses indirectes no podran excedir el 10% de la seva quantia total i d’acord amb el que disposa l’article 31.9 de la Llei 38/2003, General de Subvencions.
Objectius de la convocatòria i activitats finançables

El Programa Aula Mentor és un programa del Ministeri d’Educació, Formació Professional i Esports per a la formació oberta, flexible i a distància a través d’Internet, dirigit a persones adultes, segons s’estableix a l’article 8 del Reial Decret 789/2015, de 4 de setembre, pel qual es regula l’estructura del Centre per a la Innovació i el Desenvolupament de l’Educació a Distància, i a la Resolució de 27 de febrer de 2018, de funcionament de l’Aula Mentor.

L’objectiu del Programa és millorar la qualificació de les persones joves i adultes i promoure el desenvolupament de les seves capacitats i competències, utilitzant entorns de formació recolzats en les tecnologies de la informació i de la comunicació. Es tracta d’una oferta formativa no formal a distància amb alts nivells d’adaptació a les necessitats i ritme d’aprenentatge, així com a les exigències de conciliació de la vida personal i professional.

El termini d'execució per a la creació de noves Aules Mentor serà des del dia següent a l'ingrés de l'ajuda a la tresoreria de l'entitat beneficiària fins al 31 de desembre de 2025 pel que fa a la identificació i/o preparació de l'espai físic destinat a l'Aula Mentor, sense perjudici de la designació de l'Administrador i de la resta de tràmits que es puguin realitzar posteriorment, si fos necessari.

Les sol·licituds s’hauran de presentar a través de la seu electrònica del Ministeri d’Educació, Formació Professional i Esports. Aquesta sol·licitud es dirigirà a la Secretaria General de Formació Professional, òrgan competent per a ordenar i instruir el procediment, i serà signada digitalment pel representant legal de l’entitat.

Criteris d’elegibilitat i partenariat

Els beneficiaris d’aquestes ajudes a què fa referència l’article 1 de la present convocatòria podran ser les següents entitats:

a) Entitats locals, segons el que estableix la Llei 7/1985, de 2 d’abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, modificada per l’article 1.2 de la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local:

  • L’ajuntament.
  • La Província.
  • L’illa en els arxipèlags balear i canari.
  • Les Comarques o altres entitats que agrupen diversos municipis.
  • Les Àrees Metropolitanes.
  • Les Mancomunitats de Municipis.

b) A més, podran concórrer en nom de les entitats locals, les entitats públiques dependents d’aquestes entitats locals, organismes autònoms i entitats públiques empresarials encarregades dels serveis educatius i programes d’educació d’adults, formació professional i/o formació per a l’ocupació, d’orientació professional o serveis anàlegs, constituïdes a l'empara de les normes reguladores de les Bases del Règim Local i segons el que disposa l’article 85.bis de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, Reguladora de les Bases del Règim Local.

Àmbits temàtics

Objectius de Desenvolupament Sostenible (Agenda 2030)

Convocatòries relacionades

El Servei de Suport Municipal en els àmbits d'Europa, Cooperació i Internacionalització de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona resta a la disposició dels ens locals de la província de Barcelona per facilitar la vostra participació en convocatòries europees. En cas de tenir interès en alguna de les convocatòries europees que us presentem a la GAUE, no dubteu en contactar amb nosaltres a través del correu o.europa.eint@diba.cat o trucant al 934 049 444 .

Contact_icon
Direcció de Relacions Internacionals - Servei de Suport Municipal en els àmbits d'Europa, Cooperació i Internacionalització
o.europa.eint@diba.cat
934 049 444