Desenvolupar i perfeccionar indicadors de resultats per mesurar el progrés en la resiliència climàtica a nivell nacional, regional i local, inclosos els coneixements i els comentaris desenvolupats des de la missió

HORIZON-MISS-2024-CLIMA-01-03
Data d'obertura
Programa
Pressupost
2.965.527,00 € (s'aprovarà un únic projecte)
Objectius de la convocatòria i activitats finançables
Aquest topic té com a objectiu enfortir la capacitat, el coneixement i la implicació de les parts interessades rellevants de la UE en el seguiment i l'avaluació de les polítiques d'adaptació actuals. Té com a objectiu facilitar la planificació política, financera, corporativa i individual i les decisions que afecten la resiliència als impactes climàtics. Lliçons apreses dels indicadors disponibles actualment, la literatura, els esforços en curs per estudiar l'ús i les perspectives dels indicadors en el marc[2] de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, i la retroalimentació de l'experiència dels primers anys de la Missió de la UE sobre Adaptació a El treball sobre el canvi climàtic proporciona la base per a nous desenvolupaments. Les propostes han de tenir en compte tots els aspectes següents:
  • Desenvolupar un marc integrat per al seguiment, avaluació i aprenentatge de les mesures d'adaptació implementades, com a conjunt. Aquest marc s'ha de basar en indicadors de resultats, és a dir, mesurar eficaçment els nivells de resiliència climàtica en lloc de mesurar les activitats i els resultats, com sol ser el cas. Hauria de tenir en compte la inadaptació i ser utilitzable a totes les parts d'Europa, basant-se en característiques comunes per a tota Europa i alhora permetre les especificitats regionals. Hauria d'integrar diferents tipus de dades, mètodes i indicadors qualitatius i quantitatius que podrien basar-se en imatges de satèl·lit, models o coneixements locals. Es fomenta l'ús de sistemes d'intel·ligència artificial (per exemple, aprenentatge automàtic), si escau. La metodologia i l'avaluació d'errors s'han de documentar/referir adequadament.
  • Desenvolupar o perfeccionar indicadors d'observació de la Terra per a l'adaptació, juntament amb un conjunt d'eines de visualització. Aquests indicadors haurien de tenir en compte els aspectes de governança, socials, econòmics i ambientals, inclosa l'adaptació dels comportaments humans al canvi climàtic.
  • Complementar la recollida de dades amb ciència ciutadana per ajudar a implicar i implicar tots els actors i socialitzar els resultats. Per aconseguir-ho, les propostes també haurien de trobar maneres d'implicar els ciutadans mitjançant iniciatives de ciència ciutadana, en particular els grups vulnerables.
  • Desenvolupar una estratègia per visualitzar i comunicar els beneficis dels esforços d'adaptació a les parts interessades rellevants.
  • Proporcionar material de formació i difusió per a diferents grups destinataris, incloses les regions i les autoritats locals.
Criteris d’elegibilitat i partenariat
Qualsevol entitat pública o privada Consorcis d’un mínim de 3 entitats jurídiques, almenys una d’elles en un estat membre, i almenys dues més establertes en altres països de la Unió o països associats al programa.

L’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional de la Direcció de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona resta a la disposició dels ens locals de la província de Barcelona per facilitar la vostra participació en convocatòries europees. En cas de tenir interès en alguna de les convocatòries europees que us presentem a la GAUE, no dubteu en contactar amb nosaltres a través del correu o.europa.eint@diba.cat o trucant al 934 049 444 .

Contact_icon
Direcció de Relacions Internacionals - Oficina d'Europa i Estratègia Internacional
o.europa.eint@diba.cat
934 049 444